Ako správne osmažiť pečienku s cibuľou, aby bola chutná, jednoduchá a rýchla: Tajomstvo je v tomto postupe podľa šéfa!

Čo môže byť jednoduchšie ako pečienka s cibuľou? Nie všetci však dokážu pripraviť toto jedlo tak, aby bolo chutné. Ukážeme vám jednoduchý návod prípravy, aby sme dostali najchutnejšiu pečienku!

Čo môže byť jednoduchšie ako pečienka s cibuľou? Nie všetci však dokážu pripraviť toto jedlo tak, aby bolo chutné. Ukážeme vám jednoduchý návod prípravy podľa retete-usoare, aby sme dostali najchutnejšiu pečienku!

Potrebujeme:

-500 g hydinovej, hovädzej alebo bravčovej pečienky (pamätajte, že čas prípravy sa mení podľa druhu pečienky, hydinová je najrýchlejšia, hovädzia potrebuje viac času)

-250 g cibule;

-1½ – 2 čajové lyžičky soli;

-1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia;

-olej – na vyprážanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Najskôr umyte pečeň, očistitey, potom nakrájajte na prúžky rovnakej hrúbky, pridajte korenie a premiešajte.

Rada: Používajte mierne zmrazenú pečeň, pretože sa ľahšie krája.

 

Cibuľu nakrájajte na polovičné na plátky.

Rada: Pomer pečene a cibule je 2: 1.

Panvicu rozohrejeme na oleji, pridáme pečienku a za stáleho miešania pražíme na prudkom ohni, kým kúsky nebudú mať svetlú farbu.

Potom pridáme cibuľu a za stáleho miešania ingrediencie opražíme.

 

Pokrm až celkom na konci dochuťte soľou a premiešajte a dochuťte.

 

Rada: Pretože cibuľa aj pečeň chutia sladko, je potrebné viac soli.

Panvicu odstavte z ohňa, akonáhle sa tekutina odparí a cibuľa zhnedne.

Pečeň vyzerá tak chutne a cibuľa je fantasticky dobrá. Pečienku už prirpavujem len takto – a to bez ohľadu na to, či ide o hydinovú, bravčovú alebo hovädziu pečeň.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)