Čo môže byť jednoduchšie ako pečienka s cibuľou? Nie všetci však dokážu pripraviť toto jedlo tak, aby bolo chutné. Ukážeme vám jednoduchý návod prípravy podľa retete-usoare, aby sme dostali najchutnejšiu pečienku!
Potrebujeme:
-500 g hydinovej, hovädzej alebo bravčovej pečienky (pamätajte, že čas prípravy sa mení podľa druhu pečienky, hydinová je najrýchlejšia, hovädzia potrebuje viac času)
-250 g cibule;
-1½ – 2 čajové lyžičky soli;
-1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia;
-olej – na vyprážanie.
Postup:
Najskôr umyte pečeň, očistitey, potom nakrájajte na prúžky rovnakej hrúbky, pridajte korenie a premiešajte.
Rada: Používajte mierne zmrazenú pečeň, pretože sa ľahšie krája.
Cibuľu nakrájajte na polovičné na plátky.
Rada: Pomer pečene a cibule je 2: 1.
Panvicu rozohrejeme na oleji, pridáme pečienku a za stáleho miešania pražíme na prudkom ohni, kým kúsky nebudú mať svetlú farbu.
Potom pridáme cibuľu a za stáleho miešania ingrediencie opražíme.
Pokrm až celkom na konci dochuťte soľou a premiešajte a dochuťte.
Rada: Pretože cibuľa aj pečeň chutia sladko, je potrebné viac soli.
Panvicu odstavte z ohňa, akonáhle sa tekutina odparí a cibuľa zhnedne.
Pečeň vyzerá tak chutne a cibuľa je fantasticky dobrá. Pečienku už prirpavujem len takto – a to bez ohľadu na to, či ide o hydinovú, bravčovú alebo hovädziu pečeň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)