plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečieme najchutnejšie plnené závitky a mäsové rolky: Zbierka 11 top receptov, z ktorých si vyberie každý labužník!

Vynikajúce recepty na plnené mäsové závitky a rolky na rôzne spôsoby. Všetko máte pohodlne na 1 mieste.

Vynikajúce recepty na plnené mäsové závitky a rolky na rôzne spôsoby. Všetko máte pohodlne na 1 mieste.

Zemiakové rolky plnené mletým mäsom

Potrebujeme:

500-600 g zemiakov

1 vajce

100-150 g hladkej múky

450 g mletéhéo mäsa – bravčové, hovädzie, alebo zmes bravčového a hovädzieho mäsa

2-3 lyžice kyslej smotany

100 g strúhaného syra

Rastlinný olej

Postup:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Keď sú mäkké, scedíme ich, ošúpeme a roztlačíme ako na zemiakové pyré. Pridáme soľ, korenie, múku, vajce a vypracujeme zemiakové cesto.

Mäso ochutíme soľou a korením. Pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany a premiešame. Mäso bude vďaka pridanej smotane úžasne šťavnaté.

Zo zemiakového cesta oddeľujeme menšie kúsky, z ktorých vytvárame jednotlivé placky (hrubé 1-1,5 cm) a plníme mäsom. Cesto zrolujeme a okraje zatlačíme, aby náplň ostala vo vnútri.

Na panvici rozpálime olej a závitky opražíme dozlatista. Potom preložíme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút. Ak použijete hovädzie mäso, doba pečenia sa môže predĺžiť.

5 minút pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom.

Plnené závitky s kyslou smotanou a paradajkami

Potrebujeme:

1 kg. kuracie rezne

Na marinádu:

2 lyžice rastlinný olej

2 lyžice sójová omáčka

1 polievková lyžica. citrónová šťava

1 lyžičku medu

Soľ, čierne mleté korenie

Náplň:

100 g kyslá smotana

50 g majonéza

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička korenia podľa chuti

soľ

2-3 paradajky

200 g syr

Postup:

Najskôr si pripravíme kuracie rezne. Umyjeme ich, narežeme a naklepeme tak, aby sme získali tenké pláty.

V miske zmiešame olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med, soľ a korenie.

Zmes zmiešame s mäskom a poriadne premiešame, aby sa dostala na všetky kúsky mäsa.

V samostatnej miske zmiešame kyslú smotanu, majonézu, soľ a korenie. Pridáme aj koreniny (bylinky) a zamiešame.

Zmes natrieme na plátky marinovaného kuracieho mäsa.

Na každý kúsok mäsa následne navrstvíme strúhaný syr a plátky paradajok.

Plátky následne zrolujeme, ak je to potrebné upevníme špáradlom a uložíme do vopred vymastenej zapekacej misy.

Vrch závitkov potrieme zvyškom smotanovo-majonézovej zmes.

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte 20 minút.

Potom misu vyberieme, prelejeme výpekom a posypeme syrom, necháme ešte krátko zapiecť dozlatista.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Smelo servírujte na slávnostný stôl!

Delikátne plnené závitky

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Почему ИЗ ФАРША я не готовила такое раньше?

Potrebujeme:

300 g slaninky v plátkoch

800 g mletého mäsa

1 vajce

1 cibuľa

soľ

čierne mleté korenie

petržlenová vňať

2 hrubšie kúsky sendvičového chleba (použiť môžete aj iné biele pečivo v primeranom množstve)

Olej

Na plnku

3 vajcia

100 g tvrdého syra

1 PL majonézy

1 strúčik cesnaku

petržlenová vňať

Postup:

Ako prvé si pripravíme zmes s mletým mäsom. Mäso si dáme do misy, pridáme vajce a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pečivo rozmočíme v troche vody, vyžmýkame a nadrobíme do mäsovej hmoty. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Teraz si pripravíme plnku. Ako prvé si vajcia uvaríme natvrdo a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme strúhaný syr, cesnak, majonézu, nasekanú vňať a všetko dobre premiešame. Pomocou polievkovej lyžice tvarujeme guľky. Následne si urobíme malú placku z mäsovej hmoty, do stredu vložíme plnku v tvare guľôčky, zabalíme a vytvarujeme. Zabalíme do plátkov slaniny a postup opakujeme, kým sa nám všetky suroviny neminú. Poukladáme vedľa seba na vymastený pekáč a zakryjeme alobalom. Pred koncom odokryjeme a pečieme ešte cca 15 minút do zlatista.

Rolky z mletého mäsa plnené syrom

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (ideálne je skombinovať bravčové a morčacie)

cibuľa

paprika

petržlenová vňať

1 PL majonézy alebo smotany

1-2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL muškátového orecha

1/2 ČL mletej červenej papriky

2-3 PL strúhanky

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

maslo podľa chuti

kôpor podľa chuti

50 – 60 g strúhaného syra

1 PL oleja

Postup:

Nakrájajte si cibuľu, papriku a petržlenovú vňať, pomocou mixéra nasekajte na ešte menšie kúsky a zmiešajte s mletým mäsom.

Pridajte prelisovaný cesnak, mletý muškátový oriešok, papriku, vajce, majonézu alebo kyslú smotanu a mleté čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte. Pridajte strúhanku a dobre niekoľkokrát premiešajte rukami. Nakoniec podľa chuti osoľte.

Kôpor nasekajte a maslo nakrájajte na prúžky. Aby sa vám maslo dobre krájalo, malo by byť dobre vychladené. Syr si nastrúhajte na hrubom strúhadle. Mäso vyklopte na pracovnú dosku, rozdeľte na niekoľko častí a vyformujte do obdĺžnika.


Na okraj každého obdĺžnika položte prúžok masla, nasypte kôpor a navrstvite strúhaný syr.

Mäso zviňte do rolky a konce zatlačte, aby z nich maslo a syr pri pečení nevytieklo.

 

Plech si vysteľte papierom na pečenie, rolky poukladajte vedľa seba a pomocou silikónového štetca natrite jemnou vrstvou oleja.

Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 40 – 45 minút. Na tanieri môžete rolky ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Labužnícke závitky

Potrebujeme na 6 porcií:

6 plátkov zadného hovädzieho mäsa, alebo bravčového mäsa (napríklad karé)

1 strúčik cesnaku

1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate

120 g strúhaný syr

2 surové vajcia

3 natvrdo uvarené vajcia

150 g slaniny nakrájanej na plátky

1 červená paprika

2 stredné cibule

1 mrkva

2 strúčiky cesnaku

Paradjková omáčka

Soľ, oregano, paprika, paprika, paprika

Postup:

Syr zmiešame so surovými vajíčkami, pretlačeným strúčikom cesnaku a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Mäso rozklepeme na čo najtenšie plátky a ochutíme soľou a korením.

Na mäso natrieme syrovú zmes, do stredu uložíme 1/2 uvareného vajíčka, kúsok papriky, prikryjeme slaninkou a rozolujeme.

Závitky zrolujeme a upevníme špáradlom.

Závitky sprudka orestujeme zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo.

Mäso vyberieme a hrnci si orestujeme cibuľku dozlatista, pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, nastrúhanú mrkvu a zaprášime trochou múky, pridáme aj zvyšnú papriku (ak nám odstala) a orestované mäsko.

Paradajkovú omáčku ochutíme soľou a korením, rozriedime s vodou a nalejeme na mäsko. Varíme pod pokrievkou dommäka. Ak nemáte radi paradajkovú omáčku, môžete mäsko len podlievať mäsovým vývarom, alebo len vodou – prípadne pridať horčicu, alebo obľúbené koreniny.

Kuracie závitky Hawaj

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

100 g ananásu v konzerve

80 g syra

3 PL kyslej smotany

1 ČL horčice

3-4 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najskôr si pripravíme omáčku. Zmiešame kyslú smotanu s horčicou, pridáme cesnak, soľ a čierne mleté korenie. Dobre premiešame. Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a ananás si nakrájame na malé kúsky. Kuracie prsia prikryjeme igelitovým sáčkom, alebo fóliou a jemne naklepeme. Z každej strany osolíme a okoreníme. Potom na každý plátok navrstvíme bohatú dávku omáčky a rozotrieme. Na každý kúsok dáme trochu ananásu a strúhaného syra.

Zrolujeme a poukladáme vedľa seba do vymastenej misy. Potom každý závitok ešte natrieme omáčkou a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 35 – 40 minút. Hotovo! Servírujte so svojou obľúbenou prílohou a vychutnávajte. Prajeme dobrú chuť! 

Videonávod

Plnené kuracie závitky

Potrebujeme:

300 g šampiňónov

8 ks vykostených kuracích stehien

100 g tvrdého syra

3 nakladané uhorky

3 PL majonézy

soľ, korenie a cesnak podľa chuti

Postup:

Kuracie stehná si vykostíme (alebo kúpime už vykostené) a naklepeme tĺčikom na mäso. Ak máte radi chrumkavú kožu, pripravte si závitky aj s kožou. Ak ju nemáte radi, dajte ju dolu. Mäso z každej strany osoľte a okoreňte. Sušený cesnak pridajte podľa chuti do majonézy. Kyslé uhorky si nakrájajte na tenké pásiky. Očistené huby dajte na panvicu a uduste do mäkka. Osoľte. Mäso potrieme majonézou s cesnakom, na polovicu naukladáme udusené huby, asi dva pásiky kyslej uhorky, kúsok syra a zavinieme. Upevníme špáradlom, aby nám náplň nevypadávala.

Plech si vyložíme alobalom a poukladáme naň vedľa seba závitky. Potrieme aj z vrchnej časti majonézou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Prajeme dobrú chuť!

Šunkové závitky

Potrebujeme:

500 g mletého mäska (môžete si namlieť doma a ochutiť soľou a korením, alebo kúpiť už ochutené mäsko)

7-10 plátkov šunky

150 g syra (nastrúhaného, prípadne môžete použiť aj viac syra)

250 ml smotany na šľahanie 31%

3-4 lyžice kečupu (môžete použiť sladký aj jemne pikantný)

Bazalka, oregano alebo iné korenie podľa chuti

Postup:

V pôvodnom recepte je napísané kupované ochutené mleté mäsko – ja si meliem doma z bravčového pliecka a ochucujem len soľou a korením.

Rolky a guličky vyložíme do zapekacej misy, posypeme strúhaným syrom a zalejeme šľahačkou zmiešanou s kečupom a korením (môžeme trošku aj osoliť).

Misu dáme do rúry na asi 200 ° C a pečieme 30-40 min.

Sedliacke závitky

Potrebujeme:

600 g bravčového karé

Klobása (1-2 kusy)

Kyslá kapusta

2 ks cibule

Postup:

Mäsko si naklepeme a nasolíme. Na každý kúsok uložíme kôpku kapusty a 1/8 klobásky (Prekrojíme na štvrtinky a každú ešte prekrojíme na polovicu). Zrolujeme, upevníme nitkou.

Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na masti a sprudka opražíme rolky, zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo. Podliala som vodou a dusila približne 40 minút-1 hodinku. Rolky môžete prípadne aj piecť pod alobalom. Dá sa to prirpaviť oboma spôsobmi.

Nakoniec zvyknem šťavu zahustiť 1 šálkou vodou, v ktorej si rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a sladkú papriku.

Podávame so zemiakmi.

Závitky na horčici, plnené syrom!

Potrebujeme:

2 kusy kuracích pŕs

Horčicu celú (korenie)

Olivový olej

Citrónovú šťavu

Sójovú omáčku

Horčicu plnotučnú

Tvrdý syr nakrájaný na plátky

Postup:

Kuracie prsia si prekrojíme na polovice a každú naklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok potrieme trochou horčice a vložíme do stredu kúsok syra, zabalíme. Preložíme na plech vystlaný alobalom.

Horčicu zmiešame s olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy, trochou sójovej omáčky a takto pripravenou marinádou potrieme každú rolku. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Kuracie závitky s paprikou a cesnakom

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

1 veľká paprika (200 g)

130 g paradajok

110 g syra

3 strúčiky cesnaku

2 PL smotany

soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Z týchto ingrediencií vám vyjde 18 roliek.

Postup:

1. Kuracie prsia umyte a osušte. Nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 1 cm.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-1.jpg

2. Porozkladajte ich na dosku, zakryte potravinárskou fóliou a vyklepte tĺčikom.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-2.jpg

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-3.jpg

3. Plátky mäsa posypte soľou a mletým čiernym korením – z oboch strán. Potom ich z jednej (vnútornej) strany natrite prelisovaným cesnakom.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-4.jpg

4. Nakrájajte papriku na dlhé, tenké prúžky (použili sme polovicu červenej a žltej papriky) a paradajky nakrájajte na kocky.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-5.jpg

5. Na každý plátok mäsa položte dva prúžky papriky a jednu lyžičku paradajok. Zrolujte do rolky.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-6.jpg

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-7.jpg

6. Dno zapekacej misy (alebo jenského skla) si vymastite olejom a naukladajte do nej rolky tesne vedľa seba „švom“ nadol.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-8.jpg

7. Pomocou silikónového štetca ich natrite kyslou smotanou.

8. Nalejte horúcu, mierne osolenú vodu (môžete ju nahradiť kuracím vývarom) do zapekacej misy tak, aby boli rolky ponorené cca do polovice.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-9.jpg

9. Vložte do predhriatej rúry na  200 ° C a pečte asi 40 minút. Po prvých 20 minútach vyberte rolky z rúry a posypte ich strúhaným syrom.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-10.jpg

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-11.jpg

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-12.jpg

10. Podávajte teplé s ľubovoľnou prílohou. Na tanieri môžete ozdobiť petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť!

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Rulouri-din-piept-de-pui-13.jpg


Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes