Nový spôsob prípravy marhuľového džemu valcuje internet: Kto raz skúsi, už ho NIKDY nebude variť v hrnci!

Fantastický recept, ako pripraviť perfektný marhuľový džem bez chémie a dokonca aj bez klasického varenia.

 

 

Jednoducho ho pripravíte v rúre!

Inšpiráciu na tento recept som našla na youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento džem je veľmi jednoduchý a ja som si ho upravila podľa seba.

Konzistenciu môžete mať jemnejšiu, alebo ponechať kúsky viac v celku, je to na vás.

 

 

Ja mám rada jemnejší.

Neváhajte a skúste ho, ku klasickému vareniu v hrnci sa už nevrátite!

Potrebujeme:

1 kg marhúľ

500 g cukru

1 štamperlík rumu

Postup:

Pripravíme si ovocie.

 

 

Marhule nakrájame.

Odstránime kôstku.

 

 

Do pekáča pokrájame zrelé marhule.

Zalejeme štamperlíkom rumu.

A podľa chuti osladíme cukrom (ja dávam uvedené množstvo).

 

 

Všetko premiešame.

Vložíme do vyhriatej rúry na 190 ° C.

 

 

Sem tam premiešame.

Pečieme cca 1 hod do sklovita.

 

 

Potom ihneď plníme do pohárov.

Pevne uzavrieme a obrátime dnom hore do vychladnutia.

 

 

 

Džem sa nám nikdy neskazil a je najlepší.

Robím takto aj jablkový a slivkový džem.

 

 

Tento spôsob je tiež výborný na slivky, sú to potom výborná lekvár.

Hotovo!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video inšpiráciu nádjete tu:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay