plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečený karfiol v medovo-cesnakovej omáčke

Vyskúšajte karfiol pripraviť trochu inak - pečený s vynikajúcou omáčkou. Skvele sa hodí ako príloha k dobrému mäsku, alebo ho môžete podávať len tak, napríklad ako ľahkú večeru.

Vyskúšajte karfiol pripraviť trochu inak – pečený s vynikajúcou omáčkou. Skvele sa hodí ako príloha k dobrému mäsku, alebo ho môžete podávať len tak, napríklad ako ľahkú večeru.

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu rozdelenú na ružice

6 lyžíc medu

4 strúčiky pretlačenéhoc cesnaku

1 lyžička sušenej cibule

6 lyžíc vody

2 lyžičky kukuričného škrobu

1 a 1/2 lyžice sójovej omáčke

1/2 lyžičky pikantnej chilly omáčky alebo chilly korenia

Postup:

Rúru nastavím na 200 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.

Karfiol rozdelený na ružičky umyjeme a preložíme na plech. Vložíme do rúry a pečieme, kým cesnak nezmäkne (počas pečenia môžeme pokvapkať vodou).

Kým sa cesnak pečie, pripravíme si omáčku. Med, pretlačený cesnak, sušenú cibuľu, sójovú omáčku a chilly zmiešame a preložíme na plameň. Privedieme do varu za stáleho miešania.

Postupne do tejto zmesi pridávame vodu zmiešanú so škrobom a chvíľu povaríme, tak, aby zmes dostatočne zhustla.

Po 20 minútach pečenia preložíme plech do vrchnej časti rúry, vďaka sa karfiol zapečie dozlatista.

Keď je karfiol upečený, zmiešame ho s omáčkou a môžeme podávať. Na tanieri ozdobíme zelenou cibuľkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kirbiecravings

Najlepšie recepty na dnes