plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračný MARHUĽOVÝ džem bez roboty: Kto raz skúsi tento postup, ten sa už ku klasickému vareniu v hrnci nevráti!

Fantastický recept, ako pripraviť perfektný marhuľový džem bez chémie a dokonca aj bez klasického varenia.

Ja som tento postup skúsila len minulý rok a viem, že už ho inak robiť nebudem.

 

 

Najlepší džem pripravíte jednoducho a pohodlne – v rúre.

Recept mám od mojej starkej.

 

 

Tento džem je veľmi jednoduchý a ja som si ho upravila podľa seba.

Konzistenciu môžete mať jemnejšiu, alebo ponechať kúsky viac v celku, je to na vás.

Ja mám rada jemnejší.

Neváhajte a skúste ho, ku klasickému vareniu v hrnci sa už nevrátite!

 

 

Potrebujeme:

1 kg marhúľ

500 g cukru

1 štamperlík rumu

Postup:

Pripravíme si ovocie.

 

 

Marhule nakrájame a odstránime kôstku.

Do pekáča pokrájame zrelé marhule.

Zalejeme štamperlíkom rumu a podľa chuti osladíme cukrom (ja dávam uvedené množstvo).

 

 

Všetko premiešame a vložíme do vyhriatej rúry na 190 ° C.

Sem tam premiešame a pečieme cca 1 hod do sklovita.

Potom ihneď plníme do pohárov.

 

 

Pevne uzavrieme.

Obrátime dnom hore do vychladnutia.

 

 

Džem sa nám nikdy neskazil a je najlepší.

Robím takto aj jablkový a slivkový lekvár.

 

 

 

Tento spôsob je tiež výborný na slivky, sú to potom výborná lekvár.

Hotovo!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes