Na svete najlepší pečený bôčik podľa majstra mäsiara: Lepšie mäsko som v živote nejedla, je to perfektné aj na grilvoačku!

Recept od nášho uja najlepšieho majstra mäsiara na svete. Rád vymýšľa nové recepty a tento jeho pečený bôčik milujeme všetci u nás doma. Perfektné aj na grilovačku.

Recept od nášho uja najlepšieho majstra mäsiara na svete. Rád vymýšľa nové recepty a tento jeho pečený bôčik milujeme všetci u nás doma. Perfektné aj na grilovačku.

Potrebujeme:

Bôčik alebo br.rebrá

Suché koreniny:

Mletá sladká paprika

Soľ, čierne korenie

Ďalej: 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cukor alebo med

Horčica

Drvená rasca

Na omáčku:

1 cibuľka

4 strúčiky cesnaku

2 lyžice oleja

Zázvor (asi 1 lyžička sušeného zázvoru)

Balsamico ocot a 3 lyžice sójovej omáčky

1/2 šálky kečupu alebo pretlaku

1/2 šálky vody

Soľ, korenie

Med podľa chuti

Postup:

Všetky suché koreniny si zmiešame v miske a pridáme aj horčicu a med (ak ho chcete použiť). Mäso si narežeme na plátky (hrubšie), osolíme a zmiešame s koreninami – takto necháme marinovať celú noc. Na druhý deň preložíme na plech, podlejeme a zakryjeme alobalom. Dáme piecť na 180 stupňov domäkka. Suroviny na omáčku si rozmixujeme. Pridáme vodu a dáme variť asi na 10 minút. Omáčka zhustne – ochutnáme a môžeme dochutiť. Mäkké mäso celé ponatierame omáčkou,otočíme kožou nahor a odokryté dopečieme do chrumkava už bez alobalu. Podávame s knedľou, alebo len s chlebíkom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Lenka H.