plny-hrniec_transparent_negativ.png

Málokto vie, že k pečeným zemiakom treba pridať treba tieto 2 PRÍSADY, aby mali dokonalú chuť: Zabudnite na ostatné recepty!

Pečené zemiaky sú ideálnym doplnkom k večeri.

 

 

Nemusíte sa však obmedzovať len na tradičný recept.

Náš recept túto pochúťku ešte vylepší – stačí pridať dve nezvyčajné ingrediencie a jedlo bude chutiť úplne inak.

Netradičný recept na najchutnejšie pečené zemiaky z portálu przyslijprzepis.

Pečené zemiaky sú jedným z najjednoduchších jedál, ktoré môžete pripraviť.

Stačí zeleninu primerane nakrájať a hodiť do rúry – len dávajte pozor, aby veľmi nezhnedla.

 

 

Zvyčajne sa k nim pridáva štandardné korenie, ako je tymian, rozmarín alebo jednoducho korenie na zemiaky.

Tento pokrm však tentokrát môžete spestriť použitím dvoch neštandardných surovín.

2 nezvyčajné doplnky k pečeným zemiakom

K zemiakom v tejto verzii pridajte med a cesnak.

Táto kombinácia chutí zaujme každého.

 

 

Vďaka tomu bude mať pečená zelenina jemne korenistú, ale aj sladkastú chuť a vôňu, ktorá bude nezabudnuteľná.

Zemiaky budú výborne chutiť aj s ďalšími koreninami: údenou paprikou, ligurčekom, či tymianom.

 

 

Na prípravu pečených zemiakov potrebujeme:

zemiaky

rastlinný olej

med

citrónovú šťavu

cesnakové strúčiky

vodu

Postup:

Zemiaky najskôr ošúpeme.

Opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Potom zemiaky uvaríme.

Zmiešame olej s medom, citrónovou šťavou a čerstvo prelisovanými strúčikmi cesnaku.

Všetko spolu dôkladne premiešame, po chvíli pridáme trochu vody a opäť zamiešame.

Nakrájané zemiaky vložíme do misky a zalejeme pripravenou marinádou.

Môžeme jemne potriasť, aby omáčka pokryla všetky zemiaky.

Okrem všetkých ich chuťových hodnôt – med a cesnak sú veľmi zdravé, takže priaznivo ovplyvnia aj váš organizmus.

 

 

Na čo nezabudnúť pri pečených zemiakoch?

Pri príprave pečených zemiakov ich najskôr nezabudnime dôkladne vydrhnúť.

Potom ich vložíme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu.

 

 

Po piatich minútach zemiaky vyberieme a až potom zmiešame s koreninami a vložíme do rúry (najlepšie vyhriatej na 220°C).

Veľmi dôležité je tiež predtým plech jemne pokvapkať olivovým olejom a po cca 25 minútach zemiaky otočiť.

Doba pečenia závisí najmä od veľkosti zemiakov.

 

 

Najlepšie, ak sú podobnej veľkosti – potom sa upečú rovnomerným tempom.

Pri výbere zeleniny dbajte aj na jej textúru a farbu.

Na pečenie je najlepšie použiť múčne odrody – pri tepelnom spracovaní si zachovajú svoje vlastnosti.

 

Najlepšou voľbou bude skalník alebo kosatec.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes