plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené zemiaky s paradajkami, kyslou smotanou a mletým mäsom: Najlepšie pečené zemiaky, aké ste jedli!

zloženie:

3 ks väčších zemiakov
900 g mletého mäsa
2 ks cibule
2 ks paradajok
200 g syra
5 ks paprika
podľa chuti soľ, korenie
160 g kyslej smotany

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Umyjeme a očistíme si aj zvyšok zeleniny.

Mleté mäso si ochutíme soľou, korením a zmiešame ho s nadrobno nakrájanou cibuľkou.

Nachystáme si zapekaciu misu a vyložíme ju alobalom. Na alobal uložíme plátky zemiakov, posypeme soľou, korením a uložíme na ne kolieska papriky.

Do koliesok z papriky navrstvíme mleté mäso.

Pokračujeme plátkami rajčín a potrieme kyslou smotanou (môžeme si ju ochutiť pretlačeným cesnakom, soľou a korením).

Takto pripravenú misu vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov. Pečieme asi 30-35 minút, každý podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Nakoniec posypeme syrom a necháme zapiecť ešte približne 10-15 minút dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Najlepšie recepty na dnes