Pečené zemiaky s omáčkou na francúzsky spôsob

Aj z obyčajných zemiakov môžete vykúzliť vynikajúce jedlo s francúzskym šmrncom. A budte si istí, že keď túto pochúťku raz vyskúšate, nebudete sa jej vedieť nabažiť!

Potrebujeme:

750 g menších nových zemiakov

2 lyžice olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Omáčka:

1 väčší strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

70 ml rastliného oleja

2 lyžice dijonskej horčice

2 lyžice jablčného octu

2 lyžice petržlenovej vňaťe najemno nasekanej

1 lyžicu kryštálového cukru

Postup:

Umyté zemiaky prekrojíme na polovice a vložíme do väčšej msiky. K zemiakom pridáme olivový olej, soľ, korenie a dôkladne premiešame.

Potom zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 220 stupňov.

Zatiaľ, čo sú zemiaky v rúre, pripravíme si omáčku. Pretlačený censka zmiešame s octom, cukrom, horčicou a olejom.

Hotvé zemiaky preložíme do misky, zmiešame s omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika