Rýchle, jednoduché a skvelé jedlo, ktoré môžete mať na stole už o pár minút.

Potrebujeme:

1 kg menších zemiakov

Soľ a korenie podľa chuti

Trochu oleja

2 lyžice masla

Sezamové semienka

2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate (môžeme nahradiť čerstvou vňaťou)

Postup:

Zemiaky umyjeme, čistíme a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom. Posypeme sezamom, korením, soľou a na zemiaky uložíme plátky masla. Pečieme pri teplote 220 stupňov, kým zemiaky nie sú na povrchu zlatisté (počas pečenia môžeme zemiaky premiešať).

Upečené zemiaky posypeme petržnenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár