Fantastické nové zemiaky s cesnakom a kôprom: Je to taká pochúťka, že k nim nepotrebujete ani mäso!

Nové pečené zemiaky s cesnakom a kôprom sú skutočnou pochúťkou.

 

 

Jednoduchý recept, ktorý si určite zamilujete.

Zemiaky môžete podávať ako prílohu, ale sú také chutné, že sa dajú jesť aj samotné.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Poftă bună cu Gina Bradea. 

Potrebujeme:

1,5 kg nových zemiakov

1 strúčik cesnaku

1 zväzok kôpru

soľ

olivový olej

voliteľné:

feferónka

korenie podľa chuti

Postup:

Ideálne je vyberať malé nové zemiaky.

Zemiaky si nechajte v šupke.

Dôkladne ich umyte. 

 

 

Majú veľmi tenkú šupku a to im dodá tú správnu chuť.

Naukladajte ich na pekáč.

Teraz posypte soľou.

 

 

Polejte olivovým olejom (prípadne použite maslo).

Vložte ich do predhriatej rúry.

 

 

Pečte pri teplote 200 – 220 °C.

Z času na čas ich pretraste, aby sa rovnomerne upiekli zo všetkých strán.

Keď sú zemiaky pekne opečené, pekáč vyberte.

A pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, aj kôpor.

 

 

Plech vložte naspäť do rúry, aby chuť zemiakov ladila s chuťou cesnaku.

Pečieme ešte 10 minút, to stačí.

 

 

Po uplynutí tejto doby vyberieme z rúry a môžeme podávať napríklad so sezónnym šalátom, rybou, či mäsom. 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn