Úžasne chutný pokrm, ktorý nikdy neomrzí. Zemiaky s hubami, syrom a majonézou sú vynikajúcou a luxusnou prílohou, alebo si ich môžete dopriať len tak. Vyskúšajte ich aj vy, určite si pochutnáte!
Potrebujeme:
5 väčších zemiakov
2 menšie cibule
100 g strúhaného syra
200 g čerstvých húb podľa chuti
2 lyžice majonézy alebo kyslej smotany
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode tak, aby sa nerozpadávali. Uvarené zemiaky scedíme, ošúpeme a rozkrojíme na polovice. V zemiakov vytvoríme lyžičkou menšie priehlbinky – misky tak, že vyberieme časť vnútra.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji dozlatista. Pridáme huby a restujeme domäkka. Cibuľku s hubami zmiešame s vnútrom so zemiakov, majonézou a ochutíme soľou a korením. Náplň navrstvíme do vnútra zemiakov, posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom