plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nevarte zemiaky, kým neuvidíte tento RECEPT: Zaručene najchutnejšie zemiaky s cesnakom, aké ste kedy jedli!

Určite ochutnajte, prípravu zvládnete jednoducho podľa receptu z youtube. 

Tieto zemiaky sú naozaj vynikajúce.

 

 

Dokonale chrumkavé a vo vnútri mäkučké, navyše sú aj perfektne ochutené, za čo môže vynikajúca marináda.

Určite ochutnajte, prípravu zvládnete jednoducho podľa receptu z youtube.

Postup:

1 kg zemiakov (asi 10 zemiakov)

1 čajová lyžička sladkej papriky

1 čajová lyžička soli (na varenie zemiakov)

1 čajová lyžička soli (na pečenie zemiakov)

1 strúčik pretlačeného cesnaku

1 plytká čajová lyžička čierneho korenia (podľa chuti)

1/2 čajovej lyžičky oregana (podľa chuti)

Olivový olej

Postup:

Zemiaky nešúpeme, len ich dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky.

Do vody pridáme lyžičku soli.

Keď voda zovrie, pridáme zemiaky a varíme len 4-7 minút.

Zlejeme vodu a pripravíme si marinádu v samostatnej miske.

 

 

Cesnak nakrájame nadrobno.

Pridáme olej, papriku, soľ a oregano.

Dôkladne premiešame.

Teraz zemiaky dôkladne premiešame s marinádou.

Pripravíme si plech, ktorý potrieme olejom.

 

 

Navrstvíme zemiaky aj s marinádou – zemiaky musia byť v jednej vrstve.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút.

Druhý recept – cesnakové zemiaky, ktoré sú uprostred krásne krémové

Ich veľkou výhodou je napríklad aj to, že ich vôbec nemusíte servírovať len ako prílohu, ale pokojne si ich môžete pripraviť aj namiesto rýchlej večere.

Vôňa pri pečení sa nedá ani opísať. :-)

 

 

Potrebujeme:

600g zemiakov

½ šálky olivového oleja

2 PL masla

2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

oregano

bazalku

5-6 vetvičiek sušeného alebo čerstvého tymianu

1-2 ČL citrónovej šťavy

soľ

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky opláchnite.

 

 

Očistite, no šupku dole nedávajte.

Nakrojte ich na plátky alebo mesiačiky.

 

 

Premiešajte s olivovým olejom.

Do misky pridajte aj pretlačený cesnak.

A samozrejme aj bylinky.

 

 

Dobre premiešajte.

Teraz zemiaky zalejte roztopeným maslom.

Takto nechajte chvíľku postáť.

Potom ich naukladajte na plech alebo pekáč.

 

 

Môžete ho vyložiť papierom na pečenie, ak chcete, aby vsal mastnotu z oleja a masla.

Zemiaky na plechu osoľte a okoreňte.

Dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov zhruba na 1 hodinu (podľa veľkosti zemiakov).

 

 

Podávajte horúce!

Prajeme dobrú chuť!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes