Môžete pripraviť na dva plechy, aj tak ich bude málo: Neprekonateľné zemiaky pečené s cesnakom, maslom a bylinkami!

Vynikajúce jedlo pre celú rodinu. Pripravte si skutočnú delikatesu zo zemiakov, byliniek, cesnaku a smotany.

Máte chuť na skvelé jedlo s rýchlou prípravou? Vyskúšajte tieto fantastické zemiaky s vôňou cesnaku a lahodnou chuťou smotany, syru a byliniek.

Potrebujeme:

7 ks väčších zemiakov

125 g masla

5 lyžíc strúhaného syra (ideálne parmezánu)

2 lyžice kyslej smotany

3 strúčiky cesnaku

...

3 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate (príp. zelenej cibuľky alebo kôpru)

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Plátky zemiakov varíme v slanej vode domäkka.

Medzitým si pripravíme cesnakovo-maslovú omáčku. Strúčiky cesnaku pretlačíme a zmiešame s maslom. Pridáme syr, petržlenovú vňať a smotanu. Zmes dochutíme soľou a korením.

Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý plátok potrieme pripravenou omáčkou. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 10-15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto