Výnimočné jedlo s chuťou a vôňou ďalekého Provensálska. Pripravte si úžasne chutné pečené zemiaky s maslom, pečeným cesnakom a zmesou byliniek, ktoré premenia obyčajné jedlo na skutočný gurmánsky zážitok.
Potrebujeme:
600 g menších nových zemiakov
¼ šálky olivového oleja
2 lyžice rozpusteného masla
½ lyžice petržlenovej vňate
½ citrónu nakrájaného na kolieska
5 vetvičiek tymianu
¼ lyžičky soli
½ lyžičky čierneho mletého korenia
2 hlávky cesnaku, z ktorých odrežeme vrchnú časť (viď obrázok)
Postup:
Rúru nastavíme na 175 stupňov a zemiaky dôkladne umyjeme. Zemiaky nakrájame na „ježkov“ viď obrázok.
V miske zmiešame maslo s olivovým olejom, petržlenovou vňaťou a touto zmesou potrieme zemiaky tak, aby sa zmes dostala aj do jednotlivých zárezov.
Zemiaky preložíme na plech vymastený trochou masla. Medzi zemiaky rozložíme vetvičky tymianu, plátky citrónu a cesnakové hlávky. Nakoniec posypeme soľou a čiernym korením.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 1 hodinu, alebo kým zemiaky nie sú mäkké. Upečený cesnak rozhodne nevyhadzujte. Ošúpte ho a zmiešajte so zemiakmi. Získate tak neuveriteľne lahodnú chuť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk