Pečené zemiaky na debrecínsky spôsob

Vynikajúci tip na chutný obed alebo večeru od našich susedov.

Maďarské alebo debrecínske zemiaky. To je pokrm, na ktorý v susednom maďarsku natrafíte skutočne často. Ide o skutočne veľkú pochúťku, ktorá spája ostrú chuť maďarskej klobásky, pečenú cibuľku a chrumkavé zemiaky. Do základného receptu môžete pridať aj kyslú smotanu, či iné prísady podľa chuti. Vyskúšajte túto dobrotu od susedov aj vy!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

4 – 5 menších cibúľ

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Sušený majorán

Červenú papriku ostrú (môžeme nahradiť sladkou)

...

50 ml oleja

300 g debrecínskej klobásy

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Rovnako ošúpeme a nakrájame aj cibuľu.

Preložíme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou a koreninami. Premiesime rukami, aby sa olej a koreniny dostali všade. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.

Nakoniec pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a pečieme ešte 15 – 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty