Pečené zemiaky na balkánsky spôsob

Hľadáte skvelú večeru alebo vynikajúcu a netradičnú prílohu? Vyskúšajte tieto skvelé zemiaky pripravené na balkánsky spôsob. Chutia skutočne výborne!

Postup:

4-5 ks stredne veľkých zemiakov

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

1 lyžičku vegety

3-4 lyžice kukuričnej múky

½ lyžičky sladkej papriky

...

2-3 lyžice rastlinného oleja

Postup:

Zemiaky očistíme,umyjeme a nakrájame na kolieska.

Plátky zemiakov preložíme do misky, osolíme, okoreníme a nakoniec posypeme vegetou a paprikou.

K zmesi pridáme olej a premiešame.

Nakoniec pridáme kukuričnú múku a opäť dôkladne premiešame. Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený olejom. Môžeme ešte zvrchu posypať kukuričnou múkou – čím viac múky použijeme, tým budú zemiaky chrumkavejšie.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 35 minút, alebo kým zemiaky nie sú na povrchu zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika