Pečené zemiaky s cibuľou, cuketou a klobásou!

Pečené zemiaky sú vynikajúcou prílohou aj samé o sebe. Ak k nim však pridáte tie správne ingrediencie, je to hotová delikatesa.

Pečené zemiačky sú vynikajúcou prílohou aj samé o sebe. Ak k nim však pridáte tie správne ingrediencie, je to hotová delikatesa.

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

2 červené cibule

1 väčšiu mrkvu

1 stredne veľkú cuketu

2 papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 klobásy podľa vlastného výberu

150 g slaninky nakrájanej na kocky

1,5 lyžičky červenej papriky

1,5 lyžičky majoránky

1 lyžičku čierneho korenia

Soľ

3 lyžice oleja

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu rovnako nakrájame na mesiačiky. Papriku očistíme a nakrája na kocky.

Mrkvu čistíme, cuketu umyjeme (nemusíme šúpať) a oba druhy zeleniny nakrájame na kolieska. Cuketu a mrkvu vložíme na niekoľko minút do vriacej vody a krátko povaríme, aby zelenina zmäkla.

V miske zmiešame olej so soľou a koreninami. Do tejto zmesi pridáme zemiaky, cibuľu, papriku, scedenú cuketu, mrkvu a premiešame tak, aby sa zmes dostala na každý kúsok.

Zmes spolu s marinádou preložíme na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú dostatočne mäkké.

Približne 20 minút pred koncom pečenia pridáme slaninku, klobásu nakrájanú na kolieska a premiešame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika