plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené zemiakové rolky s mletým mäsom

Skvelý obed alebo večera. Vyskúšajte skvelé jedlo zo zemiakového cesta a šťavnatej mäsovej náplne.

Skvelý obed alebo večera. Vyskúšajte skvelé jedlo zo zemiakového cesta a šťavnatej mäsovej náplne.

Potrebujeme:

500-600 g zemiakov

1 vajce

100-150 g hladkej múky

450 g mletéhéo mäsa – bravčové, hovädzie, alebo zmes bravčového a hovädzieho mäsa

2-3 lyžice kyslej smotany

100 g strúhaného syra

Rastlinný olej

Postup:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Keď sú mäkké, scedíme ich, ošúpeme a roztlačíme ako na zemiakové pyré. Pridáme soľ, korenie, múku, vajce a vypracujeme zemiakové cesto.

Mäso ochutíme soľou a korením. Pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany a premiešame. Mäso bude vďaka pridanej smotane úžasne šťavnaté.

Zo zemiakového cesta oddeľujeme menšie kúsky, z ktorých vytvárame jednotlivé placky (hrubé 1-1,5 cm) a plníme mäsom. Cesto zrolujeme a okraje zatlačíme, aby náplň ostala vo vnútri.

Na panvici rozpálime olej a závitky opražíme dozlatista. Potom preložíme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút. Ak použijete hovädzie mäso, doba pečenia sa môže predĺžiť.

5 minút pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes