Skvelý obed alebo večera. Vyskúšajte skvelé jedlo zo zemiakového cesta a šťavnatej mäsovej náplne.
Potrebujeme:
500-600 g zemiakov
1 vajce
100-150 g hladkej múky
450 g mletéhéo mäsa – bravčové, hovädzie, alebo zmes bravčového a hovädzieho mäsa
2-3 lyžice kyslej smotany
100 g strúhaného syra
Rastlinný olej
Postup:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Keď sú mäkké, scedíme ich, ošúpeme a roztlačíme ako na zemiakové pyré. Pridáme soľ, korenie, múku, vajce a vypracujeme zemiakové cesto.
Mäso ochutíme soľou a korením. Pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany a premiešame. Mäso bude vďaka pridanej smotane úžasne šťavnaté.
Zo zemiakového cesta oddeľujeme menšie kúsky, z ktorých vytvárame jednotlivé placky (hrubé 1-1,5 cm) a plníme mäsom. Cesto zrolujeme a okraje zatlačíme, aby náplň ostala vo vnútri.
Na panvici rozpálime olej a závitky opražíme dozlatista. Potom preložíme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút. Ak použijete hovädzie mäso, doba pečenia sa môže predĺžiť.
5 minút pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk