plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené zemiakové placky s cesnakom

Voňavé placky chrumkavé na povrchu a mäkučké vo vnútri. Navyše, ich príprava je skutočne rýchla a jednoduchá.

Voňavé placky chrumkavé na povrchu a mäkučké vo vnútri. Navyše, ich príprava je skutočne rýchla a jednoduchá.

Potrebujeme:

5-6 zemiakov

1 vajce

100 g hladkej múky

1 lyžicu rastliného oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Cesnak na potretie

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, uvaríme domäkka a potom roztlačíme na zemiakovú kašu. Primiešame soľ, korenie, vajce, a múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na pracovnú dosku posypanú múkou. Z cesta formujeme jednotlivé placky, ktoré na povrchu popicháme vidličkou. Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rastlinným olejom. Môžeme posypať semienkami alebo rascou.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Placky necháme vychladnúť a potrieme zvyšným olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom – ako langoše.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes