Vynikajúci recept na prílohu trochu inak, ako ste zvyknutí. Základom tohoto receptu z youtube je klasická zemiaková hmota, ktorá sa používa na prípravu placiek.
Výsledok tohoto pečeného pokrmu je však ešte lepší a rozhodne sa oplatí vyskúšať ho.
Potrebujeme:
zemiaky – 1200 g
vajcia – 2 ks.
soľ – 2 lyžičky
múka – 120 g
cesnak – 1 strúčik
maslo – 50 g
cibuľa – 100 g
šampiňóny – 400 g
čierne korenie
soľ
oravská slanina – 100 g
Surové zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.
Pridáme soľ, vajce, múku a premiešame.
Cibuľu a huby orestujeme na masle.
Môžete si vziať akékoľvek huby.
Použila som zmes šampiňónov a hlivy ustricovej.
Do hlbšej misky vložíme fóliu.
Na fóliu som lyžicou navrstvíme zemiakovú hmotu.
V strede jedna lyžica vyprážaných šampiňónov s cibuľou.
Navrch opäť navrstvíme zemiakovú hmotu a preložíme, ako je znázornené na videu.
Hotové porcie rozložíme na plech. Získala som 8 kusov.
Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 40 minút na 220 stupňov.
Medzitým na panvici zľahka opečieme nadrobno nakrájanú slaninku.
Zemiaky pokryjeme slaninkou aj s výpekom a zapečieme ďalších 10 minút.
Výsledok.
Podávajte teplé!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: