plny-hrniec_transparent_negativ.png

Surové zemiaky nastrúham, uložím na plech a pečiem už LEN takto: Zabudnite na vyprážané placky, toto je hotová DELIKATESA!

Vynikajúci recept na prílohu trochu inak, ako ste zvyknutí. Základom tohoto receptu z youtube je klasická zemiaková hmota, ktorá sa používa na prípravu placiek.

Výsledok tohoto pečeného pokrmu je však ešte lepší a rozhodne sa oplatí vyskúšať ho.

Potrebujeme:

zemiaky – 1200 g

vajcia – 2 ks.

soľ – 2 lyžičky

múka – 120 g

cesnak – 1 strúčik

maslo – 50 g

cibuľa – 100 g

šampiňóny – 400 g

čierne korenie

soľ

oravská slanina – 100 g

Surové zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.

Pridáme soľ, vajce, múku a premiešame.

Cibuľu a huby orestujeme na masle.

Môžete si vziať akékoľvek huby.

Použila som zmes šampiňónov a hlivy ustricovej.

Do hlbšej misky vložíme fóliu.

Na fóliu som lyžicou navrstvíme zemiakovú hmotu.

V strede jedna lyžica vyprážaných šampiňónov s cibuľou.

Navrch opäť navrstvíme zemiakovú hmotu a preložíme, ako je znázornené na videu.

Hotové porcie rozložíme na plech. Získala som 8 kusov.

Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 40 minút na 220 stupňov.

Medzitým na panvici zľahka opečieme nadrobno nakrájanú slaninku.

Zemiaky pokryjeme slaninkou aj s výpekom a zapečieme ďalších 10 minút.

Výsledok.

Podávajte teplé!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes