Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v smotane. V skutočnosti sa v nej len marinujú, tá chuť vás dostane!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
smotana na šľahanie
soľ a korenie
lyžička oleja
lyžice kari
lyžice mletej údenej paprik
y 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
tymián, rozmarín
voliteľné nasekaná pažítka na posyp
Postup:
Šľahačku vlejeme do misky, pridáme soľ, korenie, olej, kari, papriku, cesnak, tymian, rozmarín a všetko dobre premiešame.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.
Do zemiakov vlejeme smotanovou zmes.
Všetko premiešame a necháme asi 20 minút odležať.
Potom rozložíme do pekáča a upečieme (ja už neprelieviem smotanou).
Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť.
Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: tjn