Pečené smotanové zemiaky, do ktorých sa zbláznila celá rodina: Druhé ani nechystajte, toto sa vyjedá rovno z plechu – fantázia!

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v smotane. V skutočnosti sa v nej len marinujú, tá chuť vás dostane!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

smotana na šľahanie

soľ a korenie

lyžička oleja

lyžice kari

...

lyžice mletej údenej paprik

y 4 strúčiky prelisovaného cesnaku

tymián, rozmarín

voliteľné nasekaná pažítka na posyp

Postup:

Šľahačku vlejeme do misky, pridáme soľ, korenie, olej, kari, papriku, cesnak, tymian, rozmarín a všetko dobre premiešame.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

Do zemiakov vlejeme smotanovou zmes.

Všetko premiešame a necháme asi 20 minút odležať.

Potom rozložíme do pekáča a upečieme (ja už neprelieviem smotanou).

Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť.

Pred podávaním  posypeme nasekanou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn