Cez víkend robím chrumkavé REBIERKA na pive a chodí na ne celá rodina: Mäso je také JEMNÉ, že sa samé oddeľuje od kosti!

Upiecť chutné bravčové rebierka nedá veľa práce.

Pripravené na miernom plameni a okorenené charakteristickým korením – na stole máte fantastický obed alebo večeru.

 

 

Jemné pečené rebierka podľa receptu z portálu sobors.

...

 

 

Rebierka sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, väčšinou sa pečú v rúre do červena.

Ale oplatí sa ich vyskúšať upiecť na plynovom sporáku vo veľkej panvici, či hrnci.

 

 

Netreba rozmýšľať nad zložitými vecami.

Charakteristické koreniny, pivo a pomalé pečenie sú tajomstvom fantastického mäsa.

Nejedná sa však len o zážitok z jedenia.

 

 

S trochou práce a neskutočnými chuťami si rodina môže pochutnať na šťavnatom a chrumkavom mäse.

K hotovým rebierkam jednoducho ponúknite chlieb alebo kyslé uhorky, no rajské bude aj so zeleninou či inými prílohami.

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčových rebier

2 vetvičky tymianu

3 klinčeky

soľ a korenie podľa chuti

3 dl piva

1 citrón

2 strúčiky cesnaku

trochu oleja

Postup:

Rebierka osolíme a okoreníme zo všetkých strán.

Na väčšej panvici alebo v hrnci zohrejeme olej.

 

 

Mäso opečieme do zlatista.

Keď mäso chytí farbu.

Podlejeme ho pivom.

 

 

Pridáme tymian.

Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

 

 

Nakoniec pridáme klinčeky.

Pridáme aj nakrájané cesnakové strúčiky.

Panvicu prekryjeme pokrievkou.

 

 

Mäso dusíme na miernom ohni do mäkka.

Počas prípravy môžeme ešte podliať, prípadne preložiť do vyhriatej rúry a dopiecť v nej.

Mäsko je zakaždým fantasticky lahodné a jemné.

Druhý recept: Pečené rebierka na čiernom pive

Fantasticky chutné a šťavnaté rebierka, ktoré už roky robím podľa tohoto receptu. verím, že ulahodia aj vám, pretože sú naozaj fantasticky chutné a pritom jednoduché na prípravu!

 

 

Potrebujeme:

asi kilo bravčových rebierok

marináda:

200 ml čierneho piva

lyžica medu

3 lyžice worcester

1 lyžica dijonskej horčice

4 strúčiky cesnak

rasca

soľ

korenie

údená paprika

soľ

na omáčku:

konzerva krájaných paradajok

3 lyžice hnedého cukru

1 lyžica balsamika

1 cibuľa

4 strúčiky cesnaku

pár semienok z čili papričky

soľ

korenie

worcester

Postup:

Najprv si deň vopred naložíme rebierka.

Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a namočíme do nej osolené rebierka.

Druhý deň si pripravíme alobal a každú porciu zabalíme.

Naukladáme do pekáča a pečieme pri 180 ° C hodinku.

Potom vyberieme z rúry a rozbalíme balíčky.

Upravíme na pekáčiku tak, aby prečnieval alobal.

Mierne podlejeme marinádou, ktorá nám zostala a pridáme pár vetvičiek rozmarínu a aj trochu piva.

Pečieme odkryté pol hodinky a otočíme.

Priebežne polievame výpekom a po pol hodinke zase otočíme.

Po upečení vyberieme.

 

 

Na omáčku si dáme do nádoby na mixovanie paradajky, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme.

Preložíme do kastrólika a pridáme asi 2 deci brandy.

Prevaríme do zhustnutia.

Podávame – rebierka s omáčkou a pečivom!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay