Pečené mäsové „bomby“ s prekvapením

1181 0

Tento recept som prvýkrát vyskúšala u svokry a odvtedy je na zozname najobľúbenejších jedál mojej rodiny. Pýtate sa prečo s prekvapením? Táto pochúťka totiž ukrýva množstvo skvelých chutí, ktoré  čakajú na to, aby ste ich všetky objavili. Poďme sa do toho pustiť!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (hovädzie, prípadne kombináciu hovädzieho a bravčového mäsa)

4  zemiaky

2 cibule

5 vajec

200 g strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu majonézy

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najemno nakrájané cibule osmažíme na oleji dozlatista. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme soľou a korením.

Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájeme nadrobno. K vajciam pridáme 1 lyžicu majonézy, celú zmes premiešame a dochutíme soľou a korením.

Z mletého mäsa tvarujeme menšie „fašírky“  (viď. obr.) ktoré postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na mäso najskôr navrstvíme osmaženú cibuľu, potom vaječno – majonézovú zmes, zemiaky a nakoniec syr.

Plech s takto pripravenými „bombami“ vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár