Pečené kuriatko trochu inak: Upečte ho takto na plechovke s pivom a budete milo prekvapení – mäsko sa úplne rozpadá v ústach a je krásne šťavnaté!

Pečené kura je obľúbeným jedlom a pripravuje sa takmer v každej domácnosti.

Vyskúšajte ho však nabudúce upiecť na pive podľa tohto receptu z youtube a budete milo prekvapení!

 

 

Potrebujeme:

1 celé kura

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL soli

1 PL oregana

1 ČL cibule v prášku

1 ČL sušeného cesnakového prášku

1/2 ČL kajenského korenia alebo čili

1/2 ČL údenej alebo obyčajnej červenej mletej papriky

Ďalej:

500 ml piva v plechovke alebo fľaši

Postup:

Do misky si nasypeme soľ, pridáme oregano, sušený cesnak, sušenú cibuľu, kajenské korenie alebo čili.

Dobre premiešame spolu s mletou paprikou. 

 

 

Kura si umyjeme, zbavíme zvyškov po pierkach.

Potrieme jemne olejom a dobre nakoreníme pripravenou zmesou korenín. 

 

 

Z piva si odlejeme 120 ml do samostatného pohára.

Plechovku prikryjeme papierom na pečenie.

V mieste, kde je na plechovke otvor, vyrežeme dieru. 

Plechovku s pivom umiestnime do stredu pekáča.

Priklopíme stojanom.

Navlečieme naň kura. 

 

 

 

 

Ak nám ešte ostala koreniaca zmes, môžeme naniesť na kura.

Podlejeme ho pivom, ktoré sme si predtým odložili. 

 

 

Následne kura vložíme do predhriatej rúry.

Mriežku dáme čo najnižšie. 

Pečieme pri teplote 170 °C v teplovzdušnej rúre asi 2 hodiny.

Občas pekáč otočíme.

 

 

Po upečení kura opatrne zložíme z plechovky alebo fľaše.

Výpek precedíme cez sitko. 

 

 

Hotové mäsko je veľmi šťavnaté a jemné.

Servírujeme ho s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: