Pečené kuriatko trochu inak: Upečte ho takto na plechovke s pivom a budete milo prekvapení – mäsko sa úplne rozpadá v ústach a je krásne šťavnaté!

Pečené kura je obľúbeným jedlom a pripravuje sa takmer v každej domácnosti.

Vyskúšajte ho však nabudúce upiecť na pive podľa tohto receptu z youtube a budete milo prekvapení!

Potrebujeme:

1 celé kura

1 PL soli

1 PL oregana

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL cibule v prášku

1 ČL sušeného cesnakového prášku

1/2 ČL kajenského korenia alebo čili

1/2 ČL údenej alebo obyčajnej červenej mletej papriky

500 ml piva v plechovke alebo fľaši

Postup:

Do misky si nasypeme soľ, pridáme oregano, sušený cesnak, sušenú cibuľu, kajenské korenie alebo čili a dobre premiešame spolu s mletou paprikou. 

Kura si umyjeme, zbavíme zvyškov po pierkach, potrieme jemne olejom a dobre nakoreníme pripravenou zmesou korenín. 

Z piva si odlejeme 120 ml do samostatného pohára, plechovku prikryjeme papierom na pečenie a v mieste, kde je na plechovke otvor, vyrežeme dieru. 

Plechovku s pivom umiestnime do stredu pekáča, priklopíme stojanom a navlečieme naň kura. 

Ak nám ešte ostala koreniaca zmes, môžeme naniesť na kura a podlejeme ho pivom, ktoré sme si predtým odložili. 

Následne kura vložíme do predhriatej rúry, pričom mriežku dáme čo najnižšie. 

Pečieme pri teplote 170 °C v teplovzdušnej rúre asi 2 hodiny a občas pekáč otočíme.

Po upečení kura opatrne zložíme z plechovky alebo fľaše a výpek precedíme cez sitko. 

Hotové mäsko je veľmi šťavnaté a jemné. Servírujeme ho s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár