Do vrecka som dala kapustu, mrkvu a stehienka: 1 hodina a máte komplet obed ako reštaurácie, na ryžu si nespomeniete!

Pečené kuracie mäso so zeleninou je klasické jedlo, obľúbené u malých aj veľkých hladošov. Dnes vám predstavujem veľmi chutné a rýchle jedlo na jednom plechu. Nie je už k nemu pridávať prílohu a ani oblohu.

Potrebujeme:

Potrebujeme:

  • 1 kg kapusty,
  • 600 g kuracie stehná,
  • 1 mrkvu,
  • 1 cibuľu,
  • 4 lyžice oleja,
  • pol lyžičky zmesi korenia na kuracie mäsko,
  • 1/2 čajovej lyžičky soli,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 20 g masla,
  • 2 bobkové listy,
  • mletý čierny korenie,
  • zelená cibuľa podľa chuti.

Postup:

Umyte kuracie stehná, osušte ich papierovou utierkou a vložte do misky. Pridajte soľ, korenie a drvený cesnak, potom nalejte 2 lyžice oleja a premiešajte. Cibuľu a mrkvu si očistíme. Nakrájajte cibuľu na malé kocky a mrkvu nastrújame.

Kapustu tiež nakájame natenko a zmiešame s mrkvou a cibuľou. Ochutíme soľou, korením, pridáme 2 lyžice oleja a premiešame. Zmes navrstvíme do vrecka na pečenie, uložíme doň aj kuracie stehná (aj s marinádou), bobkový list a kúsky masla. Vrecko zavrieme, ale na niekoľkých miestach popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, pečieme 40-45 minút. Potom vrecko rozstrihneme, alebo otvoríme tak, aby bolo mäso odkryté a necháme zapiecť ešte asi 10 minút. Mäsko je krásne šťavnaté a príloha naozaj fantastická. Podávame hneď.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Témy:


Pridajte svoj komentár