plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strašne dobré rezne v syrovo-cesnakom kabátiku: Žiadne vyprážanie, žiaden trojobal a chuť LUXUSNÁ!

Kuracie rezne v syrovo-cesnakom cestíčku, bez vyprážania. Výborné je slabé slovo.

Výborný tip na dnešný obed.

 

 

Ak si chcete dať niečo iné, ako klasické kuracie rezne, tento recept sa oplatí vyskúšať.

Namiesto trojobalu jednoduché cestíčku a namiesto vyprážania pečenie v rúre.

Výsledok je skutočne veľmi vydarený.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

3 vajcia

100 g strúhaného syra

 

 

1 téglik bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Soľ

korenie

4 lyžice strúhanky (voliteľné)

Petržlenovú vňať alebo iné zelené bylinky nasekané najemno

Príloha:

Zemiaky pečené/varené

Zemiaková kaša

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

 

 

Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky.

Osolíme, okoreníme.

Potrieme pretlačeným cesnakom.

 

 

Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke.

Ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.

Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.

 

 

V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom.

Pridáme aj pretlačený cesnak a vajíčka.

 

 

Môžeme ešte vmiešať nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, alebo iné bylinky podľa chuti.

Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi.

 

 

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.

 

 

Nakoniec posypeme strúhankou.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes