Výborný nápad, ako pripraviť kuracie rezne zdravšie a naozaj veľmi chutne. Hoci sú pečené, zachovajú si šťavnatosť a vďaka náplni získajú vynikajúcu chuť. Navyše, rezne sú naozaj chrumkavé, na nerozoznanie od vyprážanej klasiky.
zdroj: https://blog.giallozafferano.it
Potrebujeme:
500 g kuracích prsných rezňov
4 plátky šunky
4 plátky mozzarelly
1 pohár mlieka
2 vajcia
Hladkú múku
Strúhanku
2 lyžice kukuričnej múky
Olej a soľ
Postup:
Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením, zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.
Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.
Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.
Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.
Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)