plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené kuracie rezne so šunkou a syrom: Nikto neveril, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Výborný nápad, ako pripraviť kuracie rezne zdravšie a naozaj veľmi chutne. Hoci sú pečené, zachovajú si šťavnatosť a vďaka náplni získajú vynikajúcu chuť. Navyše, rezne sú naozaj chrumkavé, na nerozoznanie od vyprážanej klasiky.

cotolette di pollo al forno

zdroj: https://blog.giallozafferano.it

Potrebujeme:

500 g kuracích prsných rezňov

4 plátky šunky

4 plátky mozzarelly

1 pohár mlieka

2 vajcia

Hladkú múku

Strúhanku

2 lyžice kukuričnej múky

Olej a soľ

Postup:

Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením,  zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.

Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.

Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.

Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.

Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes