Pečené kuracie rezne s cuketou a syrom: Nikto neveril, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Vynikajúce, rýchle a veľmi chutné jedlo na obed aj na večeru. Žiadne vyprážanie a pritom krásne chrumkavé a navyše aj s výbornou náplňou vo vnútri. 

Vynikajúce, rýchle a veľmi chutné jedlo na obed aj na večeru. Žiadne vyprážanie a pritom krásne chrumkavé a navyše aj s výbornou náplňou vo vnútri.

Pečené kuracie karé so cuketou a mozzarellou

zdroj: .giallozafferano

Potrebujeme:

500 gramov kuracích rezňov prsných

1 cuketa

50 gramov mozzarelly

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

mlieko

Domáca strúhanka

olej olivový

soľ

Postup:

Collage

zdroj: giallozafferano

Kuracie prsia nakrájajte na hrubšie plátky, pozdĺž rezu urobte otvor tak, aby ste získali malú kapsu.

Cuketu nakrájajte na plátky a na panvici niekoľko minút orestujte na troche oleja so soľou. Po opečení vyberte, preložte do misky a nechajte vychladnúť.

Do kapsy vložte kúsok cukety a kúsok mozzarelly.

V miske rozšľahajte vajíčko s trochou mlieka a štipkou soli, plátky mäsa obaľte najskôr vo vajíčku a potom v strúhanke a dobre zalačte hlavne na tom mieste, kde ste urobili rez. Obaliť môžete aj 2x.

Vložte takto pripravené kuracie kúsky na plech na pečenie vystlaný papierom, pridajte olivový olej (pokvapkajte každý kúsok) a pečte pri teplote 200 ° asi 20 minút, vždy sa riaďte podľa vašej rúry – čas aj teplotu pečenia môžete upraviť podľa skúseností s konkrétnym spotrebičom.

Podávajte s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)