Pečené kuracie rezne v chutnom kožúšku

Skvelý obed zo šťavnatého mäska zapečeného so zeleninou a lahodnou smotanou, ktorá jedlu dodá jemnosť a úžasnú chuť. Dajte si namiesto vyprážanej klasiky niečo zdravšie a aj tak úžasne chutné!

Skvelý obed zo šťavnatého mäska zapečeného so zeleninou a lahodnou smotanou, ktorá jedlu dodá jemnosť a úžasnú chuť. Dajte si namiesto vyprážanej klasiky niečo zdravšie a aj tak úžasne chutné!

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

3 ks zemiakov

2 paradajky

1 cibuľu

2 čerstvé huby

...

2 ks zelenej cibuľky

150 g kyslej smotany 25%

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso umyjeme a rozklepeme natenko pod potravinárskou fóliou. Mäso posypeme soľou a korením.

Cibuľu a huby nakrájame nadrobno a orestujeme na rastlinnom oleji.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame.

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme trochou oleja. Na dno uložíme plátky mäsa a navrstvíme na ne najskôr cibuľu s hubami a potom plátky paradajok. Posypeme zelenou cibuľkou, strúhaným zemiakom a nakoniec navrstvíme kyslú smotanu.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

s8QParUwxHY

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk