Skvelý obed zo šťavnatého mäska zapečeného so zeleninou a lahodnou smotanou, ktorá jedlu dodá jemnosť a úžasnú chuť. Dajte si namiesto vyprážanej klasiky niečo zdravšie a aj tak úžasne chutné!
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
3 ks zemiakov
2 paradajky
1 cibuľu
2 čerstvé huby
2 ks zelenej cibuľky
150 g kyslej smotany 25%
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie mäso umyjeme a rozklepeme natenko pod potravinárskou fóliou. Mäso posypeme soľou a korením.
Cibuľu a huby nakrájame nadrobno a orestujeme na rastlinnom oleji.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame.
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme trochou oleja. Na dno uložíme plátky mäsa a navrstvíme na ne najskôr cibuľu s hubami a potom plátky paradajok. Posypeme zelenou cibuľkou, strúhaným zemiakom a nakoniec navrstvíme kyslú smotanu.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk