Kuracie kúsky pečené na rôzne spôsoby – 9 TOP receptov: Minútka prípravy, v rúre sa pečú úplne samé!

Kuracie kúsky v horčicovej omáčke

 

 

Potrebujeme:

Kurací rezeň 2 ks

Vajcia 2 ks

Kyslá smotana 180 g

...

Paradajka 1 ks

Korenie na kuracie mäso

Soľ, čierne korenie

Paradajka

Postup:

Myjeme mäso, osušíme, nakrájame na malé kúsky a dáme do pekáča, osolíme a nakoreníme.

 

zdroj: youtube

Vajce vyšľaháme vidličkou, osolíme a okoreníte, do mäsa pridáme korenie a premiešame.

Pridáme kyslú smotanu a miešame, kým zmes nebude hladká.

Zmes nalejeme na mäso v pekáči a na vrch uložíme kolieska paradajok.

 

zdroj: youtube

Predhrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút.

 

 

zdroj: youtube

Tip :

K mäsovej náplni môžete pridať aj zeleninu, prípadne mäso uložte na vrstvu zeleniny.

Ak máte radi krémovú chuť, môžete pridať aj sladkú smotanu.

10 minút pred koncom pečenia môžete posypať strúhaným syrom zmiešaným s bylinkami, nakrájaným cesnakom.

Prsia podávame so šalátom a bylinkami.

 

Kuracie kúsky pečené so zeleninou

 

 

Potrebujeme:

1 cuketu strednej veľkosti

2 kuracie prsia

15 cherry paradajok (alebo 3-4 pravidelné paradajky)

1 polievková lyžica sójovej omáčky

150 g syra (parmezán, prípadne mozzarella light)

1 strúčik cesnaku (ak je to potrebné)

1 / 2 lyžičky soli

Postup:

Kuracie prsia narežeme na tenké prúžky.

Pridajte sójovú omáčku a nechajte stáť 1 hodinu.

Cuketu umyte a nakrájate na tenké kolieska a zľahka osolte.

Pekáč vymažeme olivovým olejom a na dno uložíme 1/2 koliesok cukety.

Potom polovicu syra (nakrájaného na tenké plátky) a kúsky mäsa. na mäso uložíme umyté a rozkrojené cherry paradajky.

Na paradajky uložte zvyšok cukety a druhú polovicu syra.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 ° C 45 minút. pred koncom pečenia posypeme nakrájaným cesnakom.

 

Kuracie kúsky na cesnaku a smotane

 

 

Potrebujeme pre 4 osoby:

 

4 kuracie prsia2 dl smotany na varenie4 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička rozmarínu

 

1 lyžička kôpru

1 čajová lyžička horčice

soľ

korenie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

Osolíme, okoreníme a uložíme na vymastený pekáč.

Zalejeme smotanou, do ktorej sme rozmiešali pretlačený cesnak, horčicu a bylinky.

Pekáč zakryjeme fóliou a vložíme do predhriatej rúry, kde pri teplote 180 stupňov  pečieme po dobu 40-50 minút.

Skúšku, či je mäso hotové spravíme tak, že doň zapichneme vidličku, alebo ostrý nôž. keď ľahko prejdú do mäsa, obed je pripravený.

Keď ostrý nôž ľahko vloží do mäsa, môžete ho vytiahnuť z rúry. Ak máte radi červenú farbu, zložte fóliu a niekoľko minút pečte.

 

Pečené kúsky kuracích stehien v marináde

 

 

Potrebujeme:

1 veľkú cibuľu

3 vykostené stehenné rezne (približne 700 g)

2 PL majonézy

3 PL kyslej smotany

soľ, korenie a bylinky podľa chuti

olivový olej

Postup:

Kuracie mäso si osolíme, okoreníme, pridáme bylinky podľa chuti.

Môžeme pridať aj prelisovaný cesnak, ale nemusí byť.

Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, necháme zohriať a vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Smažíme ju dovtedy, kým nezhnedne (nesmie sa spáliť, ale mala by byť opečená do hneda). Medzitým si pripravíme krém zmiešaním majonézy a smotany.

Pridáme soľ a primiešame osmaženú cibuľku.

 

Do zapekacej misy vložíme kuracie stehná, zalejeme cibuľovým krémom a dôkladne rozotrieme z obocho strán.

Prikryjeme a vložíme do predhriatej rúry na 250 °C.

Necháme piecť 15 – 20 minút a ak je mäso mäkké a šťavnaté, vyberieme ho.

Ak nie, necháme ešte piecť.

Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od použitej časti kurčaťa.

Ak použijete kúsky s kosťou, potrebujú viac času.

Hotové opečené mäso môžete posypať strúhaným Parmezánom.

 

 

Pečené kuracie kúsky Havaj

 

 

Potrebujeme:

Kuracie prsia alebo bravčové karé – 6 ks

Ananás – 1 konzerva

Tvrdý syr – 300 g

Majonéza – 100 g

Ďalej:

Soľ – podľa chuti

Slnečnicový olej na vymazanie plechu

Postup:

Kuracie alebo bravčové mäso si narežeme na plátky a zľahka naklepeme.

Ochutíme soľou a uložíme na plech vymastený olejom.

 

 

Na každý plát mäsa uložíme plátok ananásu.

Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a urobíme mriežku z majonézy.

 

To je všetko, teraz už dáme piecť do rúry na 170 stupňov po dobu asi 35 minút – ak robíme z bravčového mäsa, doba pečenia sa predĺži.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Vynikajúci kurací pekáč s cesnakovou omáčkou

 

 

Potrebujeme:

Kuracie prsia – 2 kusy

2 vajcia

1 paradajka

Olivový olej

Smotana na šľahanie 150 ml

1 strúčik cesnaku

Domáca vegeta – 1 lyžička

Sladká paprika – 1 lyžička

Kari korenie, oregáno, chilli

Soľ podľa chuti

Postup:

 

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

 

Osolíme a dôkladne premiešame.

 

 

Mäso dáme do vymastenej zapekacej misy.

V miske rozšľaháme vajcia.

 

 

Pridáme smotanu a vegetu aj koreniny.

 

Pridáme aj strúčik pretlačeného cesnaku.

Zalejeme kuracie mäso a premiešame.

Pokvapkáme trochou oleja.

Na vrch uložíme plátky paradajok.

Posypeme petržlenovou vňaťou a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Kuracie kúsky so zemiakmi

Potrebujeme:

6 kuracích rezňov

½ hlávky menšieho bielej kapusty

2 mrkvy

2 veľké cibule

5 strúčikov cesnaku

5 stredne veľkých zemiakov

1 12% smotana na varenie

Strúhaný syr

mleté čierne korenie

sladká mletá paprika

celá rasca

soľ

Postup:

Do veľkej misy dáme kapustu nakrájanú na tenké rezance, cibuľu na tenké polmesiačiky a cesnak na tenké plátky.

Pridáme mrkvu nastrúhanú na hrubo, lyžicu rasce, lyžicu soli a všetko premiešame.

Pripravenú zeleninu dáme do zapekacej misy, zakryjeme na hrubšie plátky nakrájanými zemiakmi a zľahka posypeme soľou a rascou.

Rezne posypeme soľou, korením a paprikou a naukladáme ich na vrstvu zemiakov.

Zalejeme smotanou a dáme do rúry predhriatej na 180 ° C. Pečieme 50-60 minút.

Chutné a zdravé kuracie kúsky s brokolicou!

Chutný a zdravý obed z kuracích pŕs podľa tohto receptu z youtube si zamilujete. Jednoduché na prípravu a chuťovo vynikajúce!

Potrebujeme:

800 g kuracích rezňov

400 g brokolice

1 cibuľu

soľ, čierne korenie podľa chuti

2 PL olivového oleja

100 g kyslej smotany

150 g tvrdého syra

2 vajcia

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom.

Brokolicu si rozdelíme na ružičky a cibuľu si nakrájame nadrobno.

Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame ho s kyslou smotanou.

Pridáme dve vajcia a dobre premiešame.

Plech si potrieme olejom, navrstvíme kuracie mäso, na to rovnomerne rozložíme cibuľu, na ňu ružičky brokolice a navrch rozotrieme pripravenú smotanovú zmes.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: