Pečené kura na kyslej kapuste – toto je náš rodinný recept ešte od pradeda: Takú dobrôtku ste dávno nejedli!

Perfektný obed nachystaný ani nie za 15 minút a chutí to naozaj luxusne. Kuracie stehienka s kyslou kapustou dostanú fantastickú chuť. Ak chcete vylepšenú verziu, podlejte 30 minút pred dopečením šľahačkovou smotanou!

Potrebujeme:

Kuracie stehná

1 kg kapusty – ideálne domácej

Masť

Korenie na pečené kurča

Kmín celý

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Čierne mleté korenie

Postup:

Kapustu najskôr ochutnajte, ak je príliš kyslá, tak premyjeme a necháme odkvapkať. Navrstvíme ju na plech vymastený bravčovou masťou. Pokmínujeme. Mäsko ochutíme soľou, korením a korením na pečené kura. Uložíme na kapustu. Podlejeme trochou vody alebo vývarom. Pečieme pri teplote 200-220 stupňoch 45-55 minút. 20-30 minút pred koncom pečenia môžete podliať šľahačkou – voliteľné (chuť bude jemnejšia a krémovejšia).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)