Odkedy mám tento recept, zemiaky už nevyprážam: Fantasticky chrumkavé a šťavnaté krokety so syrom, ktoré pripravíte na plechu!

Výborný tip zo zemiakov - túto prílohu zvládnete rýchlo, je vynikajúca a na rozdiel od vyprážaných jedál aj oveľa ľahšia. Určite skúste. 

Výborný tip zo zemiakov – túto prílohu zvládnete rýchlo, je vynikajúca a na rozdiel od vyprážaných jedál aj oveľa ľahšia. Určite skúste.

Potrebujeme:

varené zemiaky 500 g
údené mäso 200 g (môžeme nahradiť šunkou alebo salámou)
syr 80 g
zelená cibuľa a kôpor
soľ a korenie
rastlinný olej

Postup:

Uvarené zemiaky nastrúhame, mäso nakrájame a pridáme k zemiakom. Rovnako pridáme aj strúhaný syr, cibuľku, kôpor a dochutíme soľou a korením.

Zmes dobre premiešame a naolejovanými rukami formujeme zo zemiakovej hmoty jednotlivé šúľky – krokety, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom. Každý kúsok ešte pokvapkáme olejom.

...

Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút, potom obrátime, aby mali peknú kôrku aj z druhej strany a necháme ešte 15 minút dôjsť.

Podávame ako prílohu, alebo ako pochúťku s domácim dippom. Vynikajúca alternatíva k mastným a ťažkým vyprážaným kroketám či zemiakovým hranolkám. A čo je najlepšie, netreba k nim už nič pridávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video recept nájdete TU.