Pečené korenené zemiaky

Ak ste milovníkom korenených pokrmov a radi skúšate kombinácie viacerých chutí, táto chrumkavá lahôdka vás určite poteší. Spojenie viacerých druhov korenia vytvárajú jedinečnú chuť, ktorá bude pre vaše chuťové bunky doslova zážitkom. Neváhajte a vyčarujte z obyčajných zemiakov skvelý pokrm s úžasnou chuťou a nádychom exotiky.

Potrebujeme:

3 lyžice rastlinného oleja

½ lyžičky drvenej racse

½ lyžičky kajenského korenia

1/3 lyžičky chilli korenia

½ lyžičky sladkej červenej papriky

...

½ lyžičky soli

1 lyžičku oregana

1 ½ kg zemiakov

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

V miske zmiešame olej s koreninami a soľou.

Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Potom ich ponoríme do pripravenej zmesi oleja a korenín. Premiešame, aby sa zmes dostala na všetky kúsky zemiakov.

Zemiaky následne preložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika