plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené karfiolové placky bez múky

Jemné placky s vynikajúcou chuťou a lákavou vôňou, ktorú tomuto jedlu dodáva najmä pridaný koriander. Vyskúšajte ich napríklad ako skvelú prílohu k dnešnému obedu.

Jemné placky s vynikajúcou chuťou a lákavou vôňou, ktorú tomuto jedlu dodáva najmä pridaný koriander. Vyskúšajte ich napríklad ako skvelú prílohu k dnešnému obedu.

Potrebujeme:

¾ hlávky karfiolu

2 vajcia

¼ najemno nasekaných lístkov koriandra (môžeme nahradiť petržlenovou vňaťou)

1-2 lyžice limetkovej alebo citrónovej šťavy

½ lyžičky soli

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice, preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na jemnú drť. Mali by sme získať približne 2 šálky jemnej karfiolovej hmoty.

Preložíme do misky a vložíme na 2 minúty do mikrovlnky. Premiešame a opäť vložíme do mikrovlnky na ďalšie 2 minúty. Necháme vychladnúť a potom zabalíme do kuchynskej utierky a snažíme sa vytlačiť čo možno naviac tekutiny.

V miske zmiešame karfiol s vajciami, koriandrom, šťavou z limetky, soľou a korením. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.

Plech na pečenie vystelieme papierom a z hmoty tvarujeme pomocou rúk približne 6 placiek – kruhov.

Vložíme do vyhriatej rúry kde pečieme 10 minút. Potom plech z rúry vyberieme, obrátime placky a pečieme ďalších 5-7 minút, alebo kým nie sú celkom upečené.

Podávame ako prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes