Pečené filé na grécky spôsob

Pripravujete rybie filé len vyprážané v tojobale? Vyskúšajte vynikajúcu a omnoho zdravšiu verziu pripravenú v rúre s vynikajúcou omáčkou.

 

Pripravujete rybie filé len vyprážané v tojobale? Vyskúšajte vynikajúcu a omnoho zdravšiu verziu pripravenú v rúre s vynikajúcou omáčkou.

Potrebujeme:

700 g aljašskej tresky

Citrónovú šťavu

Olivový olej

3 strúčiky cesnaku

...

3 ks paradajkovej omáčky

1 cibuľu

60 ml bieleho vína

1 lyžičku sladkej papriky

Štipku mletej škorice

Štipku čierneho mletého korenia

Soľ podľa chuti

1 lyžicu paradajkového pretlaku

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

1 lyžičku cukru

Postup:

Filé osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do chladničky, kým si pripravíme omáčku.

Rúru nastavíme na 180 stupňov.Medzitým vo veľkej panvici zahrejme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme trochu soli, nadrobno nasekaný cesnak a varíme za stáleho miešania približne 1 minútu, Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, cukor, papriku, škoricu, víno a ½ nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate. Pridáme aj paradajkový pretlak, oheň stiahneme na malý plameň a varíme 15 minút.

Filé vyberieme z chladničky a navrstvíme na ne omáčku. Posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom