plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené fašírky v omáčke: Ešte som nejedla nič lepšie z mletého mäsa, chuť prekvapí aj náročných stravníkov!

Vynikajúci recept z mletého mäsa a lahodnej omáčky podľa deda šéfkuchára. Je to to najlepšiejedlo z mletého mäsa, aké ochutnáte. 

Vynikajúci recept z mletého mäsa a lahodnej omáčky podľa môjho deda šéfkuchára. Je to to najlepšiejedlo z mletého mäsa, aké ochutnáte.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa mix

1 vajce

1 stredná mrkva

1 menšia cibuľa

lyžička papriky

50 ml studeného mlieka

2-3 lyžice strúhanky

korenie

soľ

1 kus. paprika červená

5-6 cherry paradajok

veľká cibuľa

200-250 ml svetlého piva

2 lyžice paradajkového pretlaku

2 lyžice ostrého kečupu

2 lyžičky horčice

štipka cukru

štipka soli

masť

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu nastrúhame na jemno. Zmiešame ich s mäsom a zvyškom surovín. Dochutíme a mokrými rukami tvoríme mini fašírky.

Papriku a cibuľu nakrájame na prúžky, paradajky na polovicu. Pivo zmiešame s kečupom, horčicou, pretlakom a korením. Do pekáča vymasteného masťou dáme papriky a cibuľu s paradajkami.

Na zeleninu položíme guličky a polejeme pripravenou zmesou.

Pekáčik prikryjeme a pečieme na 190-200 stupňov, cca 35-45 minút. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Omáčku môžeme rozmixovať, ak vám nevadia kúsky nechajte tak, ako je. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes