Vynikajúci recept z mletého mäsa a lahodnej omáčky podľa môjho deda šéfkuchára. Je to to najlepšiejedlo z mletého mäsa, aké ochutnáte.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa mix
1 vajce
1 stredná mrkva
1 menšia cibuľa
lyžička papriky
50 ml studeného mlieka
2-3 lyžice strúhanky
korenie
soľ
1 kus. paprika červená
5-6 cherry paradajok
veľká cibuľa
200-250 ml svetlého piva
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice ostrého kečupu
2 lyžičky horčice
štipka cukru
štipka soli
masť
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu nastrúhame na jemno. Zmiešame ich s mäsom a zvyškom surovín. Dochutíme a mokrými rukami tvoríme mini fašírky.
Papriku a cibuľu nakrájame na prúžky, paradajky na polovicu. Pivo zmiešame s kečupom, horčicou, pretlakom a korením. Do pekáča vymasteného masťou dáme papriky a cibuľu s paradajkami.
Na zeleninu položíme guličky a polejeme pripravenou zmesou.
Pekáčik prikryjeme a pečieme na 190-200 stupňov, cca 35-45 minút. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Omáčku môžeme rozmixovať, ak vám nevadia kúsky nechajte tak, ako je. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.