plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prvotriedne fašírky na plechu s kyslou smotanou: Nikto neveril, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé, jemné a šťavnaté!

Vynikajúce fašírky pečené v rúre, ktoré sú naozaj šťavnaté a pritom bez vyprážania. Sú luxusné a my ich máme najradšej s ryžou.

Vynikajúce fašírky pečené v rúre, ktoré sú naozaj šťavnaté a pritom bez vyprážania. Sú luxusné a my ich máme najradšej s ryžou.

Potrebujeme:

Plnenie -500 g
Zemiaky -2 ks
Cibule -1 ks
Cesnak -2-3 strúčiky
Krajce chleba- 3 kusy
Kyslá smotana -1-2 lyžice
Maslo – 50 gramov
Soľ -1/2 lyžičky
Čierne korenie podľa chut

Na ryžu:

Ryža – 200 gramov
Maslo -20-50 g
Soľ -1/2 lyžičky
Čierne korenie podľa chuti
Kurkuma – 1/4 lyžičky
Voda -400 ml

Postup:

Chleba natrháme na kúsky a zalejeme vodou. Zemiaky nastrúhame, rovnako aj cibuľu (alebo rozmixujeme) a pridáme k mäsu. Pridáme aj vyžmýkané pečivo, soľ, korenie a kyslú smotanu. Dôkladne premiešame a zo zmesi formujeme fašírky, ktoré ukladáme na vymastený plech.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15 minút. Potom fašírky potrieme trochou masla a pečieme ešte 15 minút. Pečieme ďalších 15 minút pri 200 stupňoch, opäť potrieme výpekom a necháme ešte zapiecť dozlatista.

Príprava ryže je úplne jednoduchá – ryžu najskôr namočíme do studenej vody, potom zlejeme a na masle orestujeme dozlatista. Pridáme aj soľ, korenie a kurkumu. Zalejeme vodou, zakryjeme pokrievkou ba dusíme domäkka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes