Moja svokra vedela pripraviť fantasticky chutné fašírky na plechu, ktoré boli ale krásne šťavnaté a chrumkavé, ako keby ste ich vyprážali.
Tajomstvo je v kapuste a tiež v smotane, ktoré spravia s mletým mäsom skutočné divy.
Určite skúste, pochutná si celá rodina.
Svokra robila celý život kuchárku a tieto fašírky patrili k jedným z jej vyhlásených receptov.
Potrebujeme:
250-300 g mletého mäsa
menšiu štvrtku kapusty
100 g tvrdého syra
1 dcl smotany na varenie alebo na šľahanie
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olej na potretie pekáča
Postup:
Mleté mäso dáme do misky.
Kapustu buď nakrájame, alebo nasekáme na robote.
Syr nastrúhame a spolu s kelom pridáme k mäsu.
Prilejeme 1 dcl smotany, pridáme rozotrený cesnak, soľ a korenie.
Cesto poriadne prepracujeme a mokrými rukami tvoríme fašírky, ktoré vkladáme na olejom potretý papier na pečenie do pekáča.
Ak nepoužijete papier na pečenie, potrite olejom priamo pekáč.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C cca 50 minút.
Počas pečenia aspoň raz karbonátky otočíme.
Podávame so zemiakovým šalátom, zemiakovou kašou a pod.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)