plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené fašírky s kapustou a syrom: Nikto neveril, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Moja svokra vedela pripraviť fantasticky chutné fašírky na plechu, ktoré boli ale krásne šťavnaté a chrumkavé, ako keby ste ich vyprážali.

 

 

Tajomstvo je v kapuste a tiež v smotane, ktoré spravia s mletým mäsom skutočné divy.

Určite skúste, pochutná si celá rodina.

Svokra robila celý život kuchárku a tieto fašírky patrili k jedným z jej vyhlásených receptov.

Potrebujeme:

250-300 g mletého mäsa

 

 

menšiu štvrtku kapusty

100 g tvrdého syra

1 dcl smotany na varenie alebo na šľahanie

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

 

 

olej na potretie pekáča

Postup:

Mleté mäso dáme do misky.

Kapustu buď nakrájame, alebo nasekáme na robote.

 

 

Syr nastrúhame a spolu s kelom pridáme k mäsu.

Prilejeme 1 dcl smotany, pridáme rozotrený cesnak, soľ a korenie.

 

 

Cesto poriadne prepracujeme a mokrými rukami tvoríme fašírky, ktoré vkladáme na olejom potretý papier na pečenie do pekáča.

Ak nepoužijete papier na pečenie, potrite olejom priamo pekáč.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C cca 50 minút.

Počas pečenia aspoň raz karbonátky otočíme.

Podávame so zemiakovým šalátom, zemiakovou kašou a pod.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes