Pečené CUKETKY so syrom – veľmi chrumkavé a nesmierne chutné: Jeden TRIK a chutia úplne ako vyprážané!

Dnes sa naučíte, ako pripraviť tieto fantastické cuketové kolieska, ktoré si určite obľúbite. Tento tip z youtube je v lete veľkým hitom, je vynikajúci na rodinnú oslavu, ako chrumkanie k televízii a na prípravu je veľmi jednoduchý.

Pýtate sa, v čom spočíva trik, že chutia skutočne ako vyprážané? Je v tekutej zmesi, v ktorej sa kolieska obaľujú – tá pozostáva z vody, citrónovej šťavy, oleja a ďalších voliteľných prísad na duchutenie.

Ak chcete, môžete namiesto toho obaliť kolieska v rozšľahaných vaječných bielkach.

Práve to, že pred vložením do sypkých prísad obalíte zeleninu v tejto tekutej zmesi má za následok tak chrumkavý výsledok.

Potrebujeme:

1 najemno nakrájaná cuketa;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g strúhaného parmezánu;

2 lyžice vody;

1 lyžica citrónovej šťavy;

1 lyžica oleja;

2 pretlačené alebo nasekané strúčiky cesnaku;

1 čajová lyžička veľmi jemnej soli;

čierne korenie podľa chuti.

Postup:

Cuketu si nakrájame na veľmi tenké kúsky.

V miske si zmiešame vodu s olejom, citrónovou šťavou a pridáme aj pretlačený cesnak.

Ochutíme soľou a korením.

Do samostatnej misky si nasypeme parmezán.

Cuketu najskôr obalíme v tekutej zmesi, potom v syre.

Ukladáme na plech s papierom na pečenie, alebo s nepriľnavým povrchom.

Ak nemáte nepriľnavý plech, pred pridaním cukety ho namažte olivovým olejom.

Ak vaša rúra nemá funkciu grilu alebo je slabšia, musí sa piecť pri maximálnej teplote, je dôležité, aby bola rúra veľmi horúca. Čas v rúre sa môže pohybovať od 3 minút do 15 minút v závislosti od výkonu vášho prístroja a od toho, či má gril alebo nie.