Lahodné jemné pečené buchty plnené džemom a orechmi, ktoré si okamžite všetci zamilujú.
Keď som ich doma pripravoval, tak mi doslova mizli z taniera pred očami.
Najlepší recept na fantastické pečené domáce buchty z youtube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty.
Potrebujeme:
500 ml teplého mlieka
100 ml studenej vody
40 g čerstvého droždia (alebo 15 g sušeného droždia)
2 vajcia
1 PL kryštálového cukru
50 ml rastlinného oleja
1 balenie vanilkového cukru
800-900 g múky
50 g masla
Na plnku:
džem
vlašské orechy
Na posyp:
práškový cukor
Postup:
Do hlbokej misy nalejeme teplé mlieko.
Pridáme studenú vodu a nadrobíme droždie.
Ďalej pridáme vajcia a cukor.
Nalejeme olej a nasypeme vanilkový cukor.
Lyžicou všetko spolu dôkladne premiešame.
Postupne pridávame múku a rukou vymiesime cesto.
Misu prekryjeme pokrievkou a utierkou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Formu na pečenie vymastíme maslom.
Cesto preložíme na pomúčený stôl a vymiesime rukami.
Potom ho prekryjeme a necháme 2 minúty kysnúť.
Z cesta valčekom vyvaľkáme väčší kruh.
Pomocou pohára namočeného v múke povykrajujeme kolieska.
Na cesto nanesieme lekvár.
Pridáme orechy a zrolujeme do guličky.
Buchty naukladáme do vymastenej formy.
Prekryjeme ich a necháme 15 minút odpočívať.
Po uplynutí doby potrieme buchty roztopeným maslom.
Potom ich vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 200°C .
Po upečení potrieme ešte horúce buchty roztopeným maslom.
Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: