plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené buchty pre lenivých: Takéto recepty milujem – žiadne kysnutie a hneď hotové, celá rodina ich doslova zbožňuje!

Prvú várku som piekla doobeda a poobede už neostal ani jeden kus. Výborné pre všetkých, ktorí nestíhajú robiť buchty z kysnutého cesta, alebo jednoducho majú chuť na niečo rýchle a vynikajúce. Chutia trochu inak ako z kysnutého, ale sú naozaj výborné a hlavne mäkučké. Určite budete robiť pravidelne. 

Prvú várku som piekla doobeda a poobede už neostal ani jeden kus. Výborné pre všetkých, ktorí nestíhajú robiť buchty z kysnutého cesta, alebo jednoducho majú chuť na niečo rýchle a vynikajúce. Chutia trochu inak ako z kysnutého, ale sú naozaj výborné a hlavne mäkučké. Určite budete robiť pravidelne.

Potrebujeme:

8,5 dkg masla alebo tuku

30 dkg polohrubej múky

1 vanilkový cukor

2 lyžice práškového cukru

1 dcl sladkej smotany (môžete dať aj šľahačkovú smotanu)

trochu citrón. kôry

1 vajíčko

1 prášok do pečiva

Na plnenie:

Lekvár, tvaroh s hrozienkami alebo nutela

Z tejto dávky vyjde asi 22 malých buchtičiek

Postup:

Maslo rozdrobíme v múke zmiešanej s práškom do pečiva a cukrami. Pridáme vajíčko, smotanu a vypracujeme jemné cestíčko. Rukami odoberáme kúsky cesta a v dlaniach roztlačíme na placku. každú placku naplníme a zabalíme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a natrieme vymiešaným žĺtkom a pečieme pri 175°C asi 15-20 minút. Hotové buchty pocukrujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes