Prvú várku som piekla doobeda a poobede už neostal ani jeden kus. Výborné pre všetkých, ktorí nestíhajú robiť buchty z kysnutého cesta, alebo jednoducho majú chuť na niečo rýchle a vynikajúce. Chutia trochu inak ako z kysnutého, ale sú naozaj výborné a hlavne mäkučké. Určite budete robiť pravidelne.
Potrebujeme:
8,5 dkg masla alebo tuku
30 dkg polohrubej múky
1 vanilkový cukor
2 lyžice práškového cukru
1 dcl sladkej smotany (môžete dať aj šľahačkovú smotanu)
trochu citrón. kôry
1 vajíčko
1 prášok do pečiva
Na plnenie:
Lekvár, tvaroh s hrozienkami alebo nutela
Z tejto dávky vyjde asi 22 malých buchtičiek
Postup:
Maslo rozdrobíme v múke zmiešanej s práškom do pečiva a cukrami. Pridáme vajíčko, smotanu a vypracujeme jemné cestíčko. Rukami odoberáme kúsky cesta a v dlaniach roztlačíme na placku. každú placku naplníme a zabalíme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a natrieme vymiešaným žĺtkom a pečieme pri 175°C asi 15-20 minút. Hotové buchty pocukrujeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)