Pečené bravčové rezne v paradajkovo-hubovom kabáte

Bravčové rezne nemusia mať vždy podobu klasického vyprážaného jedla. Vyskúšajte pre zmenu pečenú – úžasné šťavnatú verziu s paradajkami, hubami a lahodným syrom.

Bravčové rezne nemusia mať vždy podobu klasického vyprážaného jedla. Vyskúšajte pre zmenu pečenú – úžasné šťavnatú verziu s paradajkami, hubami a lahodným syrom.

Potrebujeme:

500 g bravčových rezňov

100 g húb

250 g strúhaného tvrdého syra

1-2 väčšie paradajky

Kyslú smotanu (môžeme nahradiť domácou majonézou)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a čierne korenie

Postup:

Bravčové mäso nakrájané na plátky vyklepeme natenko a ochutíme soľou a korením.

Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (prípadne vymastený trochou oleja).

Na mäso uložíme kolieska paradajok a posypeme syrom. Na syr uložíme huby nakrájané na menšie kúsky.

Na huby navrstvíme smotanu alebo majonézu. Nakoniec posypeme trochou soli a zvyšným syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút. Ak sa obávame, že syr na povrchu môže prihorieť, pridáme ho až v priebehu pečenia.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)