Pečené bez oleja: Mini-zemiakové placky z varených zemiakov!

Pečú sa na sucho a chutia vynikajúco. Pripravujem ich podľa tradičného receptu mojej starej mamy.

Pečú sa na sucho a chutia vynikajúco. Pripravujem ich podľa tradičného receptu mojej starej mamy.

Postup:

1 kg zemiakov uvarených v šupke

1 lyžičku soli

150 g hladkej múky

150 g polohrubej múky

Nadrobno nakrájanú vňať

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na potretie:

Maslo alebo masť

Postup:

Zemiaky je dobré pripraviť o deň skôr. Ja ich uvarím večer a placky z nich pripravujem na druhý deň na obed. Zemiaky klasicky uvaríme v šupke a na druhý de/n ošúpeme, nastrúhame a pridáme obe múky a soľ. Vypracujeme zemiakové cesto, do ktorého pridáme aj petržlenovú vňať.

Z cesta formujeme jednotlivé malé placky. Môžeme ich len vyformovať rukami, alebo rozvaľkať a vykrajovať z cesta. Pečieme na suchej panvici.

Upečené placky potrieme maslom alebo masťou. Výborné sú aj ako príloha k omáčke alebo polievke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)