Pečená zemiaková kaša v slaninovom kabáte

Vynikajúci obed pre celú rodinu, ktorej základ tvorí obľúbená príloha – zemiaková kaša. Ak hľadáte inšpiráciu na originálne jedlo z tradičných surovín, tento recept sa vám určite zapáči. :-)

Vynikajúci obed pre celú rodinu, ktorej základ tvorí obľúbená príloha – zemiaková kaša. Ak hľadáte inšpiráciu na originálne jedlo z tradičných surovín, tento recept sa vám určite zapáči. :-)

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 lyžice oleja

2 žĺtky

Soľ a korenie podľa chuti

2 lyžice najmeno nasekanej petržlenovej vňate

...

500 g slaniny nakrájanej na plátky

1 rajčinu

Postup:

Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky, uvaríme v slanej vode a potom ich popučíme na zemiakovú kašu.

Pridáme korenie, soľ, petržlen, olej, žĺtka a vymiešame na jednotnú hmotu.

Plátky slaniny rozložíme na pracovnej doske (viď. obrázok). Na plátky navrstvíme zemiakovú kašu a zrolujeme.

Takto pripravené rolky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každú rolku uložíme plátok rajčiny.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým slaninka nie je zlatisto hnedá a chrumkavá. Upečené rolky necháme chvíľku vychladnúť. Podávame samostatne, alebo ako chutnú prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: citromhab