Pečená zelenina s parmezánom a olivovým olejom

Úžasne lahodná večera zo zeleniny, voňavých korenín a olivového oleja. Perfektná je aj sama o sebe, môžete ju tiež zvoliť ako vynikajúcu prílohu.

Úžasne lahodná večera zo zeleniny, voňavých korenín a olivového oleja. Perfektná je aj sama o sebe, môžete ju tiež zvoliť ako vynikajúcu prílohu.

Potrebujeme:

1 veľkú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

2 zemiaky

3 rajčiny

...

1 zelenú cuketu

1 žltú cuketu – môžeme použiť aj baklažán

Soľ a čierne mleté korenie

Tymián

½ hrnčeka strúhaného parmezánu

Postup:

Cibuľu nakrájame na plátky a cesnak nakrájame nadrobno. Ostatné druhy zeleniny tiež dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky.

Na panvici rozpálime 1 lyžicu olivového oleja a orestujeme na ňom cibuľu dozlatista. Pridáme aj cesnak a restujeme 1-2 minúty.

Formu na pečenie vymastíme trochou oleja a na dno preložíme cibuľu s cesnakom.

Do misy uložíme striedavo plátky zeleniny. Ochutíme soľou, ktorním, sušeným tymiánom a polejeme zvyšným olejom.

Misu zakryjeme alobalom a volžíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov 35 minút. Potom zeleninu z rúry vyberieme, posypeme syrom a pečieme ešte približne 20 – 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: fortheloveofcooking