plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečená zelenina v citrónovej marináde

Pripravte si vynikajúcu sviežu prílohu, ktorá sa stane ozdobou každého jedla. Citrónová marináda dodáva pečenej zelenine nielen vynikajúcu chuť ale zachováva prirodzené farby, vďaka čomu bude každý tanier krásne pestrý.

Pripravte si vynikajúcu sviežu prílohu, ktorá sa stane ozdobou každého jedla. Citrónová marináda dodáva pečenej zelenine nielen vynikajúcu chuť ale zachováva prirodzené farby, vďaka čomu bude každý tanier krásne pestrý.

Potrebujeme:

2 cukety

1 baklažán

2 paradajky

1 červenú cibuľku

1 červenú papriku

4 strúčiky cesnaku

20 ml citrónovej šťavy

Zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno

Olivový olej

Soľ

Sušené bylinky (tymián, bazalka, oregano,…)

Postup:

Papriku, baklažán, rajčiny a cukety umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu nakrájame na štvrtinky a cesnak na tenké plátky. Všetky kúsky zeleniny a petržlenovú vňať zmiešame, ochutíme soľou, bylinkami, zalejeme citrónovou šťavou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a necháme chvíľu marinovať.

Zeleninu potom preložíme na plech alebo do zapekacej misy a prikryjeme fóliou. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút. Potom fóliu zložíme a pečieme ešte 10-15 minút.

Podávame ako prílohu k mäsu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes