Nepripravujte z pekinskej kapusty len šaláty: Toto je nový spôsob, ako ju servírovať!

Toto extrémne jednoduché jedlo z pekinskej kapusty podľa receptu z youtube vás milo prekvapí. Odteraz z nej nebudete pripravovať len šaláty, pretože pečená chutí naozaj skvele!

Vyskúšajte napríklad aj ako prílohu k dnešnému obedu!

Potrebujeme:

1 pekinskú kapustu

2 PL sójovej omáčky

2 PL rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL medu

soľ, korenie podľa chuti

bylinky podľa chuti

trochu masla

voliteľné: strúhaný syr

Postup:

Pekinskú kapustu si nakrájame na plátky široké asi 2 – 3 cm, spodnú hrubú časť nepoužijeme.

Ak sa obávate, že by sa pláty v rúre rozchádzali, odporúčam predtým cez kapusty prepichnúť niekoľko špajdlí v rozostupoch 2-3 cm a až takto narezať.

Každá špajdla bude držať jeden plát kapusty pohromade.

Do misky si dáme 2 lyžice rastlinného oleja, sójovú omáčku, lyžičku medu, soľ a korenie podľa chuti a dobre premiešame.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie, vymastíme trochou oleja a vedľa seba uložíme pláty kapusty.

Zvrchu ich potrieme pripravenou omáčkou, posypeme bylinkami podľa chuti a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme asi 20 minút.

TIP: Navrch môžete na každú kapustu položiť pred pečením tenký plátok masla, alebo môžete každý kúsok posypať strúhaným syrom.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: