Luxusné raňajky: Pečená omeletová rolka

Máte radi na raňajky omeletu? Ak áno, určite vás poteší chutná alternatíva ku klasickej omelete z panvice, tentokrát pripravená v rúre a podávaná vo forme chutnej rolády.

Potrebujeme (na 6 porcií):

8 vajec

1 šálku mlieka

1/3 šálky hladkej múky

1 stredne veľkú paradajku nakrájanú nadrobno

4 plátky šunky nakrájané nadrobno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

¼ šálky nadorbno nakrájanej červenej cibuľky

1 ½ šálky strúhanej mozzarelly

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame vajcia s mliekom a múkou. Dochutíme soľou, korením a vypracujeme hladké cestíčko na omeletu.

Vajíčkovú zmes vylejeme na menší plech (rozmery cca 12 x 16 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Vaječnú zmes posypeme šunkou, paradajkou, cibuľu a ½ šálky mozzarelly.

Takto pripravenú omeletu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 14 minút, alebo kým sa okraje nezačnú oddeľovať.

Potom omeletu posypeme zvyšným syrom a pečieme ešte 2 minúty alebo kým sa syr nezačne topiť.

Hneď po vytiahnutí z rúry môžeme omeletu zrolovať pomocou papiera na pečenie. Omeleta by sa mala od papiera ľahko oddeľovať.

Preložíme na tanier a môžeme okamžite  podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: momsdish

Témy:


Pridajte svoj komentár