KAMARÁTKA ma takto naučila pripravovať obyčajnú MRKVU: Je NAOZAJ chutnejšia ako mäso – rýchly a jednoduchý recept!

Vynikajúci recept, ako pripraviť obyčajnú mrkvu tak, aby chutila úplne celej rodine.

Je nesmierne lahodná a jemná, hotová delikatesa.

 

 

Ak chcete vyskúšať novú prílohu alebo niečo super-chutné na večeru, tento recept je pre vás tým pravým.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg mrkvy

150 g bieleho jogurtu

Lyžička tymiánu sušeného (alebo vetvička čerstvého)

1 strúčik cesnaku

Lyžička mletej papriky

Šťava z polovice citróna

Soľ

čierne korenie podľa chuti

Olej

Postup:

Mrkvu očistíme a umyjeme.

 

 

Nakrájame na menšie kúsky.

Teraz si pripravíme marinádu:

Biely jogurt zmiešame s tymiánom.

 

 

Pridáme aj pretlačený cesnak a papriku.

Môžete pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy a samozrejme soľ.

Mrkvu dôkladne premiešame s marinádou, premiešame.

 

 

Pekáč vymastíme olejom a navrstvíme mkvu.

Nezabúdajte, že aby sa z mrkvy uvoľnili užitočné betakarotény, je trocha oleja vždy potrebná.

Pečieme asi 40 minút pri teplote 200 stupňov.

 

 

Takto pripravená mrkvaje výborná nielen ako príloha k mäsám, ale pokojne aj samotná.

Mrkva pečená na mede

 

 

Potrebujeme:

Zväzok mladej mrkvy

5 strúčikov cesnaku

1 lyžica masla

1 lyžica medu

soľ

Postup:

Mrkvu umyjeme, neškriabeme, rozložíme na pekáčik na papier na pečenie a posolíme.

Nelúpané strúčiky cesnaku prepolíme a pridáme k mrkve.

 

 

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme med a horúcou zmesou polejeme mrkvu.

Pečieme cca pol hodiny na 180 °C.

 

 

Kto má rád, môže pri podávaní ľahko zastreknúť balzamikovým krémom.

Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj petržlen alebo pastier.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay